Hlavní obsah

Jarolím: Euforii rychle utlumíme

Trenér fotbalistů Slavie Karel Jarolím měl po hladké výhře nad Mostem 3:0 hned několik důvodů k radosti. Kromě výsledku zahrál jeho tým znovu excelentně a ligu vede už o čtyři body. „Prohrát se Slavií v dnešní době není ostuda. To, co předvádí, je prostě nádhera,“ vysekl Jarolímovi poklonu kouč Mostu Zdeněk Ščasný.

Článek

Jak se vám taková slova poslouchají?

Zdeňkovi děkuji za kompliment, poslouchá se to hezky. Všichni mluví o kráse, ale je to trochu zrádné. Věřím, že tu euforii rychle utlumíme, abychom nelítali někde v oblacích. Čekají nás další zápasy a po každém nezdaru to může sklouznout úplně někam jinam... Je na nás, abychom vše dál drželi v nějakých mantinelech.

Sparta vám v sobotu nahrála, když prohrála ve Zlíně...

Kluky jsem upozorňoval, že když to proti Mostu nepotvrdí výhrou, bude zaváhání Sparty k ničemu. Ale já se dívám v první řadě na nás, koukat zbytečně moc okolo není na místě.

Slavia má na čele čtyřbodový náskok. Co to znamená?

Zatím vůbec nic, do konce ligy je ještě dost zápasů. Teď hrajeme se Slováckem a uvidíme, jak to bude vypadat dál.

Zmínil jste, že se snažíte tlumit euforii. Jak?

Na to je jednoduchý recept: další práce, pokora a respekt.

Podaří se vám to?

Kluci se sami přesvědčili, že za to, kde jsou, vděčí svému přístupu. To jim neustále kladu na srdce. Teď už to mají podložené i výsledky. Neříkám, že už teď všechno vyhrajeme, ale cítím z hráčů velkou chuť tvrdě pracovat.

Výkon Slavie byl znovu excelentní. Mohl byste vůbec týmu něco vytknout?

Vždycky se dá něco zlepšovat, ale teď jsem byl spokojený s výkonem i výsledkem. Uklidnil nás rychlý první gól, druhý ještě více. Zápas se dohrával za stavu 3:0 bez nervů, mohli jsme přidat ještě několik dalších branek.

Jak vám bylo po těle, když v závěru utkání vyvolával stadión vaše jméno?

Samozřejmě jsem to vnímal. Ale víte, jak to chodí, za čtrnáct dní může být všechno jinak. Třeba budou volat, abych šel ven (smích). Jsem moc rád, že přišlo hodně lidí, klukům se v takové atmosféře hraje daleko líp. Doufám, že jsme je předvedeným výkonem pozvali i na další zápasy.

Reklama

Související témata: