Hlavní obsah

Ve středu začne předprodej na derby, čeká se rekordní zájem

PRAHA

Fotbalové derby Sparta - Slavia slibuje být vrcholem letošní tuzemské sezóny a očekává se proto rekordní zájem o vstupenky, jejichž předprodej začne už ve středu dopoledne. Podle odhadů zájem převýší kapacitu stadiónu, která je pro ligové zápasy 20 854 míst k sezení.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Sparťan Horváth mezi slávisty Hubáčkem (vlevo) a Švecem

Článek

Zápas 24. kola se bude hrát v pondělí 23. dubna od 17:15. Ve středu odpoledne startuje také předprodej vstupenek do slávistického sektoru, který si organizuje hostující klub.

Dosud nejvíce diváků v samostatné české lize vidělo loňský jarní duel, který vyhrála Sparta 2:1 a podle oficiálních údajů na něj přišlo 20 318 diváků. Nadcházející zápas letošního ročníku, v němž oba týmy bojují o mistrovský titul, ale má být kompletně vyprodán. Sparta totiž zaznamenává už několik dnů nebývalý zájem o organizaci předprodeje z řad fanoušků z celé republiky.

Nákupní horečka vypukne ve středu dopoledne, v 9:00 otevře sparťanské zákaznické centrum u Toyota Areny. "Ve stejnou dobu začne také předprodej na internetu, kde však bude možné zakoupit jen část ze všech vstupenek," řekl dnes sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl.

Ceny vstupenek na derby oproti ostatním zápasům Sparta nezvyšuje, pohybují se od 50 do 230 korun. Otevřena bude také rodinná tribuna, kterou klub představil před týdnem.

Slávisté mohou sehnat vstupenky do svého sektoru ve strahovském fanshopu, předprodej začne ve středu v 15:00. "V rámci dohody Slavia dostane 1900 vstupenek," uvedl sparťanský mluvčí.

Reklama