Hlavní obsah

Fotbalista Kopic se na tři roky upsal Mladé Boleslavi

Fotbalista Milan Kopic se stal definitivně hráčem Mladé Boleslavi. Jednadvacetiletý obránce přišel do středočeského klubu v lednu na roční hostování ze Sparty jako součást vyrovnání za přestup útočníka Marka Kuliče. Mladá Boleslav už nyní využila opční právo na zadáka reprezentační jednadvacítky, který se od června na tři roky stane kmenovým hráčem českého vicemistra. ČTK to ve čtvrtek řekl sportovní ředitel klubu Zdeněk Kudela.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Kopic se od lednového příchodu do Mladé Boleslavi stal pevnou součástí základní sestavy, nastoupil od začátku ke všem čtyřem jarním zápasům. Talentovaný obránce má šanci dostat se do nominace jednadvacítky, který se v červnu představí na evropském šampionátu v Nizozemsku.

Fotbalista měl z rozhodnutí klubu velkou radost. "Jsem moc rád, že jsem si po tak krátké době získal důvěru v novém prostředí. Mám velkou chuť zde něco dokázat, když ve Spartě jsem tu šanci neměl," řekl Kopic.

Hořkost z toho, že se stal součástí zimní výměny za Kuliče, prý necítí. "To je fotbalový život, ve Spartě jsem se jim do týmu nehodil, život jde dál," uvedl obránce, jenž na Letné hrával pouze v rezervním týmu. V "áčku" pořádnou šanci nedostal, nastoupil pouze do jednoho pohárového střetnutí.

Svoji rychlou adaptaci na nové prostředí přičítá i tomu, že mu nevadilo přeorientovat se na post stopera, přestože Sparta o něm mluvila stále jako o krajním obránci. "Zase tak velká změna to nebyla, protože nějaký čas jsem na tomto místě hrával v Jihlavě a také ve sparťanském béčku jsem nastupoval ve středu obrany," vysvětlil Kopic.

V nejvyšší soutěži debutoval v minulé sezóně v Jihlavě. Po vydařeném roce jej loni v červnu získala Sparta, kde ale ligovou šanci nedostal a v zimě putoval do Mladé Boleslavi. V nejvyšší soutěži zatím odehrál třináct zápasů a vstřelil jednu branku.

Reklama

Související témata: