Hlavní obsah

Sparta přivítá ve fotbalové lize Teplice, Slavia hraje s posledním

PRAHA

Diametrálně rozdílné zápasy čekají na lídry fotbalové Gambrinus ligy ve víkendovém 22. kole. Rozjetá Slavia v neděli nastoupí na hřišti beznadějně posledního Slovácka, zatímco trápící se Sparta hostí už dnes ambiciózní Teplice okupující sedmou příčku. „Nesmíme nic podcenit. Slovácko v Liberci v minulém kole prokázalo kvalitu,“ burcuje své svěřence trenér Slavie Karel Jarolím, který Slovácko v minulosti vedl.

Článek

„Zápasy prvního s posledním bývají specifická, ale i tak věřím, že bude pokračovat série našich vítězství,“ ubezpečuje záložník Dušan Švento.

Spartu čeká mnohem tvrdší oříšek. Zatímco svěřenci trenéra Michala Bílka na jaře dvakrát prohráli, Teplice pouze jednou. Přesto mají na rozdíl od šestibodové Sparty o bod méně. Jenže výkony aspiranta na titul z Letné byly v posledních dvou kolech, zejména pak ve Zlíně, neuspokojivé.

„Musíme se zvednout hlavně po psychické stránce. Poslední tréninky mě utvrdily v tom, že mužstvo je obrovsky silné. Uděláme nějaké změny. Věřím, že to bude ku prospěchu,“ uvedl trenér Sparty, jejíž zápas začíná brzy odpoledne. Ti, kdo přijdou jako pár, mají jeden lístek zdarma.

Program 22. kola:
Sobota 14. dubna:
14:30 Sparta Praha - FK Teplice (podzimní duel 1:1),
17:00 SK Kladno - FK Mladá Boleslav (0:2).
Neděle 15. dubna:
17:00 Marila Příbram - Tescoma Zlín (0:1), FK Jablonec - Dynamo České Budějovice (0:1), Viktoria Plzeň - Baník Ostrava (1:1), SIAD Most - Slovan Liberec (0:3),
20:15 1. FC Slovácko - Slavia Praha (0:0).
Pondělí 16. dubna:
17:15 1. FC Brno - Sigma Olomouc (0:1).

Reklama