Hlavní obsah

Kladno - Ml.Boleslav 0:0V duelu Kladna s Mladou Boleslaví gól nepadl, nejblíž byl Kalina

KLADNO

Bezbrankovou remízou skončil sobotní zápas 22. kola první fotbalové ligy mezi Kladnem a Mladou Boleslaví. Blíž k tříbodovému zisku měli domácí, ale Kalina ani jedno ze čtyř sól na brankáře Millera nedokázal proměnit ve vítěznou branku.

Foto: Aleš Suchánek

Ilustrační fotografie

Článek

Kladno i po souboji s ambiciózní Mladou Boleslaví drží jarní neporazitelnost. V sobotu bylo doma blízko vítězství, jenže tři vyložené příležitosti Kaliny zneškodnil hostující brankář Miller.

„Jsem trošku zklamaný. Chtěli jsme využít absence Rajnocha a Ševinského v hostující obraně, což se nám dařilo, ale bez gólového efektu. Klíčem bylo uhlídání Matějovského a Abrahama. Po přestávce se ukázala větší kvalita v kombinační složce hostů,“ hodnotil zápas Miroslav Koubek, trenér Kladna.

Bídný fotbal viděli diváci v celém 1. poločase. Borcům nešlo upřít snahu, jenže nasazení a přesnost bylo žalostné. Ofenzivní choutky měli dlouho jen domácí, ale po akci Hamouze s Radzinevičiusem na levé straně pálil Gecov mimo, ve 22. minutě se obsazení změnilo, ale litevský střelec byl rovněž nepřesný. O deset minut později měl vyloženou šanci Kalina, jenže po průniku středem hřiště napálil Millerovy nohy.

I přesto byli blíže gólu pasivnější hosté: Sedláček prostrčil míč Palátovi mezi obránce, ale Farbák skluzem střelu srazil na roh. Po rozehrání pak Palátovu hlavičku lapil na čáře Pavlík.

Kouč Boleslavi chtěl dvě penalty 

Po obrátce se domácí chopili znovu režie. A byli třikrát blízko gólu. Mužem těchto minut byl Kalina. Nejprve prošel středem a připravil šanci Velebovi, jenže obránci Boleslavi míč odkopli na roh. Pak se ve středu chopil balónu Kalina a prošel až před Millera, opět pálil jen do jeho nohou.

Následně pak stejnému hráči připravil šanci dlouhým pasem Gecov, i tentokrát však úřadovaly pohotové nohy hostujícího gólmana. „Měly to být góly, ale já se na Vencu nezlobím. Řekněte mi, kdo se umí takhle v české lize dostat do šance a ještě ji využít,“ prohlásil Koubek.

Mladoboleslavští pak nasazením Mikolandy a přeskupením sestavy získali velkou převahu. Kyselova dělovka šla však těsně vedle, Abrahámovy kličky ve vápně k úspěchu nevedly a Mikolandovo sražení Hamouzem ve velkém vápně zůstalo bez trestu. Tlak hostů pak málem skončil velkým fiaskem, když po levé straně unikl Hamouz a Simpson u zadní tyče hlavičkoval těsně vedle.

„Kladno mělo šance zejména po chybách na pravé straně, kdy jsme měli po přestávce deseti minutový výpadek. Ke konci jsme měli převahu, jenže chybělo vyjádření. Podle mého soudu rozhodčí neodpískal dvě naše penalty,“ konstatoval Dušan Uhrin, trenér Mladé Boleslavi.

SK Kladno - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Racek - Chytil, Pelikán. ŽK: Farbák, Hamouz, Gecov - Dittrich, Matějovský, Poláček. Diváci: 2820.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek (88. Šelicha), Strnad, Gecov, Kalina - Veleba (72. Kousal), Radzinevičius (82. Simpson). Trenér: Koubek.
Mladá Boleslav: Miller - Brunclík (69. Mikolanda), Rolko, Kopic, Palát - Dittrich (46. Kysela), Matějovský, Abraham, Poláček - Sedláček, Pecka. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava