Hlavní obsah

Norimberk dál touží po Blažkovi, Sparta dohodu odložila

NORIMBERK

Norimberk po třech měsících potvrdil svůj vážný zájem o sparťanského brankáře Jaromíra Blažka. Manažer bundesligového fotbalového klubu Martin Bader po sobotní výhře nad Cáchami řekl, že dohoda o přestupu je na spadnutí a zbývá doladit poslední detaily. Sparta o zájmu německého klubu ví, ale jednání odložila na pozdější dobu kvůli důležitosti nejbližších zápasů, které Letenské čekají.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Sparty Jaromír Blažek (vlevo).

Článek

Sparta bojuje na dálku v každém utkání o možný návrat na ligový trůn se Slavií a podle německé strany by jednání mohla pokračovat právě až po derby, které se bude hrát v pondělí 23. dubna. Norimberk prý chce mít Blažkův podpis na smlouvě do dvou týdnů.

Hráčův manažer Pavel Paska zájem bavorského klubu potvrdil, ovšem také on už dostal informaci o nynější podmínce Sparty, aby se jednání odložila. "Sparta zaslala písemně Norimberku stanovisko, že klub nyní čekají důležité zápasy, před nimiž o přestupu brankáře Blažka jednat nechce," uvedl Paska pro ČTK a také sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl důvod odkladu potvrdil.

Dlouholetá jednička ve sparťanské brance a reprezentační náhradník je s týmem z Letné smluvně vázán do roku 2008. Podle listu Bild am Sonntag bude muset Norimberk čtyřiatřicetiletého Blažka vyplatit částkou okolo 750 000 eur (asi 21 miliónů korun).

První informace o zájmu Norimberku o Blažka se objevily již v zimě

První informace o možném Blažkově příchodu do Norimberku, v němž by mohl nastupovat vedle svých krajanů Tomáše Galáska, Jana Poláka a Marka Nikla, se objevily už v zimě. Norimberk totiž právě tehdy začal intenzivně shánět náhradu mezi tyče za Raphaela Schäfera, který po sezóně odejde do Stuttgartu. Původně bavorský tým uvažoval ještě o dvacetiletém Florianu Fromlowitzovi z druholigového Kaiserslauternu, ovšem nakonec padla volba na zkušenějšího Blažka.

V české nejvyšší soutěži odehrál čtyřiatřicetiletý Blažek 307 utkání, v reprezentačním dresu odchytal dvanáct zápasů. Ve Spartě by ho mohl zastoupit v příští sezóně například podobně zkušený bývalý reprezentant Tomáš Poštulka, který se vrátil v zimě z Teplic, v záloze mají ale Letenští na výběr i z dalších gólmanů: někdejší jednička reprezentační jednadvacítky Tomáš Grigar chytá za třetiligovou rezervu, nynější brankář reprezentační zálohy Zdeněk Zlámal je na hostování ve Zlíně.

Reklama

Související témata: