Hlavní obsah

V Gambrinus lize remizoval Liberec i Slavia na hřišti posledního

PRAHA

Nedělními zápasy 22. kola pokračovala česká nejvyšší fotbalová soutěž, Gambrinus liga. I přes slunečné počasí se diváci na prvoligových stadiónech příliš nebavili, ve pěti duelech padly dohromady pouhé tři branky. Dvě viděli diváci při remíze 1:1 v Příbrami, kde se domácí zachraňující tým utkal s podobně ohroženým Zlínem. Nejtěsnější vítězství si připsala Ostrava na hřišti Plzně. Vedoucí Slavia remizovala bez branek na půdě posledního Slovácka.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Hráči Mostu Michal Gašparik (uprostřed) a Alexandre Mendy (v pozadí vpravo) a Jan Blažek z FC Slovan Liberec (vlevo) v utkání 22. kola první fotbalové ligy.

Článek

Zbývající dvě utkání Most - Liberec a Jablonec - České Budějovice skončila bezbrankovými remízami. Hráči Slovanu tak opět ztratili důležité body v cestě za obhajobou titulu.

Po sobotní výhře Sparty bojovala v neděli večer vedoucí Slavia o navýšení jednobodového náskoku v čele ligy. To se jí nakonec podařilo díky bezbrankové remíze se Slováckem o pouhý jeden bod a má tak v čele před derby obou pražských rivalů náskok bodů dvou.

Utkání na hřišti posledního celku Gambrinus ligy ovlivnilo vyloučení slávistického Dosoudila. Ten na polovině hřiště vytáhl nesmyslnou kosu a šel po zásluze do sprch bez předchozího napomínání. Alespoň bod pro lídra ligy vykouzlil brankář Vorel, který vychytal četné šance Slovácka.

Mostečtí fotbalisté ani v pátém jarním zápase neprolomili střelecké prokletí a s Libercem uhráli bezbrankovou remízu, na jaře celkově už čtvrtou. Mostečtí čekají na ligovou trefu od 3. prosince, kdy porazil v 17. kole Jablonec, jejich střelecký půst trvá už 478 minut. Liberec nevyhrál podruhé za sebou.

Důležitá bitva o záchranu v první lize mezi Příbramí a Zlína skončila remízou 1:1, kterou domácí vydřeli až díky penaltě Otepky z 90. minuty. V nastaveném čase byl ještě vyloučen hostující Opiela za faul bez předchozího karetního napomínání.

Plzeňskou neporazitelnost ukončil Varadi 

Plzeň přišla o svou jarní neporazitelnost. Na jejím domácím hřišti se o to postaral Adam Varadi, který dvanáct minut před koncem zajistil Ostravě cenné vítězství 1:0. Oba týmy se sice zaměřily převážně na defenzívu, ale Baník byl ve druhé půli aktivnější a v závěru díky Rajtoralovi s Lukešem zosnoval i rozhodující akci. Ostravští v Plzni už devět let neprohráli.

Fotbalisté Jablonce prodloužili své čekaní na přesný zásah už na 361 minut. V domácím utkání proti Českým Budějovicím si sice v závěru vytvořili tlak, ale proti spolehlivě fungující obraně se neprosadili a podruhé za sebou na vlastním hřišti jen remizovali 0:0.

Hostující trenér Cipro postrádal Poborského, který měl problémy s průduškami, a potrestaného Kladrusbkého, jablonecký kouč Rada naproti tomu nemohl nasadit distancovaného Zábojníka, kterého v obranné čtveřici nahradil mladý Eliáš.

22. kolo fotbalové Gambrinus ligy
Slovácko - Slavia0:0
Jablonec - České Budějovice0:0
Most - Liberec0:0
Plzeň - Ostrava0:1 (0:0)
Branka: 78. Varadi.
Příbram - Zlín1:1 (0:0)
Branky: 90. Otepka z pen. - 49. Kraus.
Sparta - Teplice2:1 (2:0)
Branky: 11. Kisel, 29. Došek - 53. Džeko.
Kladno - Mladá Boleslav0:0
Slovácko - Slavia20:15
Brno - Olomouc16.4.

Reklama