Hlavní obsah

Plzeň - Ostrava 0:1Jarní neporazitelnost Plzně ukončil ostravský Varadi

MinutaMin. Tým Hráč Akce
79. Varadi 0 : 1

Plzeň přišla o svou jarní neporazitelnost. Na jejím domácím hřišti se o to postaral Adam Varadi, který dvanáct minut před koncem zajistil Ostravě cenné vítězství 1:0. Oba týmy se sice zaměřily převážně na defenzívu, ale Baník byl ve druhé půli aktivnější a v závěru díky Rajtoralovi s Lukešem zosnoval i rozhodující akci. Ostravští v Plzni už devět let neprohráli.

Článek

Z fotbalu v neděli ve Štruncových sadech dlouho bolely oči. Plzeň se na začátku sice přes hostující levou stranu tlačila směrem k Vaškovi, ale dál než k pokutovému území prošla jen sporadicky. První poločas olemovaly nepřesnosti. Týmy se přetlačovaly ve středu hřiště, kde však skončila drtivá většina útočných akcí.

Snaha o počáteční nápor Viktorie byla záhy potlačena, ale i Baník v ofenzivě skoro nic nepředvedl. O pozornost gólmana si za prvních čtyřicet minut řekl pouze Varadi, který z osmnácti metrů vystrašil domácího brankáře Daňka střelou vedle levé tyče.

Diváci se začali fotbalem bavit až v závěru poločasu. Ostravské stopery málem dokonale nachytal plzeňský zadák Procházka, který si nečekaně naběhal na pas za hostující obranu, ale místo úprku k brance ztratil rychlost a akci zabrzdil zpětnou kličkou. Gól měl na kopačce po něm i Malcharek, ale odražený míč po standardní situaci z ideální parkety napálil jen do boční sítě.

Ostrava byla ve druhé půli o poznání aktivnější, i když co do počtu příležitostí svůj obraz příliš nevylepšila. Hosté však nenápadně získávali kontrolu nad utkáním a dvanáct minut před koncem soupeře omráčili i překvapivým direktem. Rajtoralův centr od pravé postranní čáry špičkou kopačky prodloužil Lukeš a Varadi z jednoho kroku přesně dorazil. Za pár sekund mohlo být definitivně rozhodnuto, ale po Bystroňově hlavičce se vyznamenal Daněk.

Domácí už nedokázali najít odpověď, větší část druhé půle odehráli v křeči a ani v závěru se k prakticky k ničemu nedostali. Plzeňští tak po pěti utkáních bez porážky tentokrát nezískali ani bod, naopak Baník napravil své zaváhání z minulého kola s Brnem.

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 0:1 (0:0)
Branka: 78. Varadi. Rozhodčí: Jílek - Večeřa, Pinkas. Diváci: 7231.
Plzeň: Daněk - Limberský, Müller, Zakopal, Procházka - Malcharek (74. Psohlavec), Trapp, Jarolím, Malár (46. Róth, 82. Borek) - Krbeček, Fillo. Trenér: Levý.
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Čoupek (64. Klimpl) - Rajtoral, Marek, Lukeš, Mičola (64. Mišinský) - Varadi, Střihavka (88. Magera). Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: