Hlavní obsah

Slovácko - Slavia 0:0Slavia ztratila v boji o titul na Slovácku dva body a Dosoudila

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slavie Praha ztratili v souboji o mistrovský titul dva cenné body. Ve 22. kole první ligy jen remizovali na hřišti posledního týmu tabulky 1. FC Slovácka 0:0, tedy stejným výsledkem jako na podzim na Strahově. Druhá Sparta se tak Slavii přiblížila na dvoubodový rozdíl.

Článek

Zatímco domácím chyběli pouze Kaspřák a Filipský, hostující kouč Karel Jarolím postrádal pro zranění Latku, Švece a navíc distancovaného Krajčíka, takže do sestavy se opět dostal Kalivoda. Pražané opět vsadili na rychlé protiútoky a již v páté minutě vyslal Aračič kolmou přihrávkou do gólové šance Šventa, který sice utekl bránícímu Šuškavčevičovi, ale střelu poslal poslal vedle domácí branky.

Z protiútoku se na druhé straně probíjel do šance Ivana. Po souboji s Dosoudilem upadl a diváci se dožadovali pokutového kopu, rozhodčí Adámek ovšem rozpažil. Tvrdou střelu Hrdličky z dvaceti metrů Drobisz s námahou vyrazil a hosté po deseti minutách převzali iniciativu. To ale naopak vyhovovalo domácím, kteří mohli chodit do brejků, ovšem hosté je do zakončení nepustili.

Ve 35. minutě Racko našel Görnera, ale s jeho střelu si Michal Vorel bez potíží poradil. O čtyři minuty vypálil tvrdě Ivana a brankář Slavie jen míč vyrazil, dobíhající Racko již byl v ofsajdu.

Hned ve 48. minutě přetáhl Kalivoda centr na levou stranu na Urbánka, který vrátil na malé vápno na Vlčka, slávistický střelec však napálil ránu přesně do brankáře Drobisze. Nepřesně poté zamířil v 53. minutě Hrdlička. Naopak krátce před hodinou hry se po individuální akci prosazoval Šturma, namířil však těsně vedle branky hostí.

V přesilovce bylo Slovácko blízko třem bodům 

Slavii chyběl oproti minulým zápasů především pohyb a míče ztrácela často po nepřesných přihrávkách. Postupem času se vkrádala na kopačky favorizovaných hostů nervozita a výsledkem byl zcela zbytečný faul zezadu Dosoudila na Ivanu, který ohodnotil rozhodčí Adámek po zásluze červenou kartou. Přesilovku mohli domácí zužitkovat záhy, ale gólovou střelu Racka, který si obhodil Jana Vorla, zlikvidoval jeho jmenovec Michal.

Domácí vycítili šanci a hostující obrana byla pod tlakem. Patnáct minut před koncem po rychlém brejku našel Ivana nabíhajícího Brožíka, ale brankář Vorel podruhé v krátké době skvěle zachránil. Poradil si o minutu později i s dělovkou Inemana a ke konci vychytal v jasné šanci i Brožíka.

Slavia se tak popáté v řadě nedočkala na trávníku Slovácka výhry, naopak byla ráda, že v závěru vyválčila alespoň remízu. Domácí byli blízko ke své teprve druhé výhře v letošním ročníku, tu první vybojovali hned v prvním kole ve Zlíně.

1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Adámek - Wilczek, Jiřík. ŽK: Ivana, Racko - Urbánek, J. Vorel. ČK: 67. Dosoudil (Slavia). Diváci: 5333.
Slovácko: Drobisz - Kubáň, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - Racko, Němčický, Görner (82. Kúdela), Šturma (78. Stýskala) - Ivana, Šimáček (63. Brožík). Trenér: Malura.
Slavia Praha: M. Vorel - J. Vorel, Dosoudil, Aračič, Hubáček - Kalivoda (69. Suchý), L. Jarolím, Hrdlička, Urbánek (53. Gaúcho)- Švento - Vlček (678. Dočkal). Trenér: K. Jarolím.

Reklama