Hlavní obsah

Gambrinus liga on-line: Brno - Olomouc

BRNO

Povzbuzeni výhrou v Ostravě nastoupí fotbalisté Brna k pondělní dohrávce 22. kola proti zachraňující se Olomouci. Na královopolském stadiónu bude střetnutí přihlížet i čestná prezidentka jihomoravského klubu Kateřina Neumannová. Podzimní souboj skončil v Olomouci vítězstvím Sigmy 1:0 díky vlastní brance Martina Švejnohy. Brněnští fotbalisté nad svým pondělním soupeřem nedokázali zvítězit již 4 a půl roku, naposledy se radovali z výhry 2:1 na konci srpna roku 2002. Hanáci však v této sezóně získali venku pouhý jeden bod.

Článek

„Olomouckým se na jaře zatím ještě nepovedlo získat ani bod, ale právě proto musíme být velice obezřetní a nic nepodcenit. Věřím, že útočnou hrou vybojujeme tři body a přiblížíme se v tabulce blíž pohárovým příčkám,“ vyhlásil kouč Josef Mazura, jenž má ovšem problémy se složením týmu. Kromě marodů Lejsala, Švejnohy, Gjoreského a Mezlíka nemůže počítat ani s vykartovanými Wagnerem a Trousilem. Naopak po vypršení trestu se vrátí do sestavy útočník Vrána. „Trousila nahradí v obraně zkušený Pavlík,“ prozradil brněnský trenér.

Hanáci potřebují body jako sůl a jsou odhodláni zastavit sérii proher. Trenér Vlastimil Petržela toho chce docílit radikálními změnami v sestavě. Záměry mu však nabourává rozsáhlá marodka. Chybět mu budou zranění útočníci Hartig, Hubník, nemocní Vojáček, Škerle a kvůli čtyřem žlutým kartám i kapitán Rýdel. „Naše situace je taková, že musím riskovat. Šanci dostanou další mladíci – Bodeček, Hořava, Petr, chytat bude Lovásik a do sestavy se vrátí i Jindřišek,“ uvedl Petržela.

22. kolo fotbalové Gambrinus ligy
Slovácko - Slavia0:0
Jablonec - České Budějovice0:0
Most - Liberec0:0
Plzeň - Ostrava0:1 (0:0)
Branka: 78. Varadi.
Příbram - Zlín1:1 (0:0)
Branky: 90. Otepka z pen. - 49. Kraus.
Sparta - Teplice2:1 (2:0)
Branky: 11. Kisel, 29. Došek - 53. Džeko.
Kladno - Mladá Boleslav0:0
Slovácko - Slavia20:15
Brno - OlomoucON-LINE

Reklama

Související témata: