Hlavní obsah

Plzeňského kapitána Limberského čeká operace menisku

PLZEŇ

Letošní ročník první fotbalové ligy nejspíš skončil pro plzeňského obránce a kapitána Davida Limberského. Pravý bek Viktorie si v posledním kole proti Ostravě poranil koleno a ve středu se podrobí operaci menisku. Informovaly o tom webové stránky západočeského klubu.

Foto: čtk

David Limberský z FC Viktoria Plzeň (vpravo) a Daniel Kolář ze Sparty.

Článek

Limberský si zranění přivodil v nastaveném čase nedělního domácího utkání 22. kola s Baníkem Ostrava, v němž Viktoria přišla o jarní neporazitelnost. "Špatně došlápl po souboji s Marošem Klimplem," popsal plzeňský kouč Stanislav Levý.

Třiadvacetiletý obránce si utrhl meniskus v pravém koleni a po operaci ho čeká zřejmě několik týdnů bez fotbalu. "Pro Davida tím letošní sezóna s největší pravděpodobností skončila," prohlásil Levý.

Limberský patřil na pravé straně obranné čtveřice k hlavním pilířům Plzně. V tomto ligovém ročníku vynechal pouze jedno utkání a vstřelil čtyři branky. Jarní forma ho navíc dvakrát vynesla do ideální sestavy kola.

Středeční utkání na hřišti pražské Slavie vynechá i Maďar Ferenc Róth, který si v neděli přetrhl zadní sval na levé noze a minimálně měsíc si nezahraje.

Dvojice tak rozšířila marodku, na které je také Radek Pilař a Marek Smola. Druhý jmenovaný by ale už mohl být trenérovi Levému v nejbližší době k dispozici. Připraven naskočit do utkání na Strahově bude rovněž Tomáš Rada, který proti Ostravě pykal za čtyři žluté karty.

Reklama

Související témata: