Hlavní obsah

Nový ročník fotbalové ligy začne 4. srpna

PRAHA

Příští ročník první fotbalové ligy začne v sobotu 4. srpna, konec soutěže je v případě postupu národního týmu na mistrovství Evropy plánován na 19. května 2008. Na úterním jednání v pražském hotelu Pyramida to schválilo ligové shromáždění. Podzimní část skončí 9. prosince, jarní ligová sezóna začne 16. února.

Článek

Svazový šéf profesionálního fotbalu Ivo Lubas ale upozornil, že pokud by se národní tým na turnaj v Rakousku a Švýcarsku neprobojoval, začala by liga později. "Byl by luxus začínat tak brzy. Na ligu by se šlo poprvé 2. března a naposledy 5. června," řekl Lubas ke druhé variantě.

Zástupci klubů také odsouhlasili, že závěrečná dvě kola letošní ligy se budou hrát současně vždy v pondělí od 17:15. Termín pro 29. kolo je 21. května, 30. kolo se bude hrát 28. května. Z každého kola připravuje Česká televize vždy jeden přenos, ale podle vývoje soutěže nejsou vyloučeny vstupy z dalších utkání.

V televizi budou i všechny tři poslední zápasy Poháru ČMFS. "Semifinálové duely jsou na programu 16. a 17. května, finále ve čtvrtek 24. května"

V televizi se dostane také na obě závěrečná kola druhé ligy. O přenosu z 29. kola se ještě uvažuje; pokud se uskuteční, bude se hrát televizní zápas v pondělí 9. června. V pondělí 16. června se na obrazovkách objeví podle všeho pražské derby Bohemians 1905 - Viktoria Žižkov.

Reklama