Hlavní obsah

Slavia i Sparta před derby prohrály

Fotbalisté Sparty i Slavie museli před pondělním derby skousnout porážku. Slavia ve středečním 23. kole Gambrinus ligy překvapivě podlehla Plzni 0:1, Sparta v Českých Budějovicích prohrála dokonce 0:2. Ostrava porazila Most 1:0, stejně jako Teplice Příbram. Večer Zlín prohrál s Mladou Boleslaví 0:2.

Článek

Slavia na Strahově přivítala Plzeň, které se na jaře daří. Západočeši uspěli i na hřišti aktuálního lídra soutěže, o jejich výhře rozhodl gól Petra Šímy ze 39. minuty. Slávisté pak dvakrát trefili tyč, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

České Budějovice si vyšláply na Spartu, dařilo se bývalému kapitánovi letenského týmu Karlu Poborskému. Ten se v 80. minutě bývalým spoluhráčům pomstil dorážkou střely Černého do břevna. Jaroslav Černý už v 56. minutě poslal domácí do vedení, když uspěl tvrdou přízemní střelou.

Další ránu v boji o záchranu v nejvyšší soutěži utrpěla Příbram, která prohrála 0:1 v Teplicích. Jediný gól utkání vstřelil po hodině hry Edin Džeko z pokutového kopu po faulu Máchy na svojí osobu. Příbram už v lize nevyhrála třináct zápasů v řadě, Teplicím devítistý zápas v nejvyšší souteži vyšel.

Ostrava porazila Most 1:0, gól vstřelil v 22. minutě František Rajtoral. Pokračuje tak střelecká nemohoucnost Severočechů, kteří na gól už čekají 568 minut. Ostrava porazila Most poprvé v prvoligové historii.

Na třetí Liberec se v tabulce bodově dotáhla Mladá Boleslav po vítězství 2:0 ve Zlíně. Obě branky padly až po změně stran, v 53. minutě skóroval Pecka a tři minuty před koncem Rolko, kteří tak zajistili Boleslavi první ligovou výhru na hřišti soupeře od loňského záři.

Liberec může znovu poodskočit už ve čtvrtek, kdy přivítá v duelu 23. kola doma Jablonec. Ve čtvrtek jsou rovněž na programu zápasy Olomouc - Kladno a Brno - Slovácko.

Gambrinus liga - 23. kolo
Slavia Praha - Viktoria Plzeň0:1
Branka: 39. Šíma.
FK Teplice - Marila Příbram1:0
Branka: 62. Džeko z pen.
Baník Ostrava - SIAD Most1:0
Branka: 22. Rajtoral.
SK Dynamo České Budějovice - AC Sparta Praha2:0
Branky: 56. Černý, 80. Poborský.
FC Tescoma Zlín - FK Mladá Boleslav0:2
Branky: 53. Pecka, 87. Rolko.
Sigma Olomouc - SK Kladno19.4.
Slovan Liberec - Jablonec19.4.
1. FC Brno - FC Slovácko19.4.

Reklama