Hlavní obsah

Teplice - Příbram 1:0Teplice udolaly díky Džekově penaltě Příbram

MinutaMin. Tým Hráč Akce
62. Džeko (penalta) 1 : 0

Tepličtí fotbalisté slaví svoji druhou jarní výhru, když ve středu zdolali o záchranu bojující Příbram 1:0. O jediný gól utkání se v 62. minutě postaral proměněnou penaltou bosenský útočník v teplických službách Edin Džeko. Příbram zůstává v tabulce předposlední a ztrácí dva body na čtrnáctou Olomouc, která má ale čtvrteční duel s Kladnem k dobru. Středočeši čekají na plný bodový zisk z ligového duelu už třináct zápasů.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Fotbalisté Teplic ve svém jubilejním 900. zápase v nejvyšší soutěži toužili odčinit sobotní prohru na hřišti pražské Sparty a také prodloužit úspěšnou bilanci s příbramským sokem, který na Severočechy už pět zápasů v řadě nedokázal najít vítězný recept a doma s nimi dokonce na podzim prohrál 0:3. Tepličtí navíc věřili, že využijí oslabení v příbramské obraně, v níž chyběl její šéf Hunal, ještě na podzim hráč Teplic. Ten stejně jako další extepličtí hráči Tesařík a Rilke nemohli nastoupit kvůli předchozí dohodě obou klubů.

Domácí, kterým chyběl zraněný kapitán Verbíř, na poloprázdném stadionu sice zahrozili jako první nebezpečným centrem Doležala, ale ve 14. minutě mohli prohrávat. Domácí zadáci nechali až příliš mnoho prostoru špílmachrovi Otepkovi, po jeho přihrávce se dostal do ideální palebné pozice Huňa, ale tápající příbramský útočník nechal vyniknout gólmana Slavíka a dokázal, proč bezzubá příbramská ofenziva za posledních osm zápasů zaznamenala pouhé dvě přesné trefy.

Domácí znejistěli a vzápětí po Huňově trefě je potkala další nepříjemnost, když si po střetu s Otepkou vykloubil rameno Slavík a do branky se místo něj poprvé postavil Belic. Ten z dálky sledoval, jak se jeho spoluhráči trápí při dobývání příbramské branky. S přízemní střelou neuspěl Štohanzl, "osmigólový" kanonýr Džeko do branky nenasměroval svoji střelu bez přípravy a deset minut před poločasem příbramskou branku těsně minul i Dortův chytrý obstřel.

Teplický tlak po poločasové pauze postupně sílil, ale když se domácí dostali na dostřel branky, brzdila je bídná finální fáze. Naopak hosté se stáhli do obranné ulity a dávali najevo, že i bod by jim byl ze Stínadel dobrý. Ale pasivita se jim vymstila po hodině hry: veterán Mácha v pokutovém území stáhl k zemi Džeka a sudí Adámek neváhal s nařízením penalty. Sám faulovaný Džeko si sebevědomě postavil míč na puntík a přestože v minulém domácím duelu s Jabloncem penaltu neproměnil, tentokrát se nemýlil a devátým gólem v sezoně poslal žlutomodré do vedení.

Příbram po inkasovaném gólu ožila a domácí vystrašil nebezpečným trestným kopem Pleško. V 68. minutě se hosté dokonce radovali z vyrovnání, když Belic prohrál souboj s příbramským hráčem, ale sudí Adámek k údivu všech odpískal faul na brankáře. Příbram se dál pokoušela o vysněný gól, ale Pleško po samostatné akci vypálil nad a dvě minuty před koncem Lesák střílel jen do Belice. Na druhé straně mohli svůj hubený náskok domácí pojistit, ale Džeko souboj s Pařízkem třikrát prohrál.

FK Teplice - Marila Příbram 1:0 (0:0)
Branka: 62. Džeko z pen. Rozhodčí: Adámek - Slavík, Handlíř. ŽK: Lukáš, Klein (oba Teplice). Diváci: 3200.
Teplice: Slavík (17. Belic) - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Jirsák - Doležal, Sabou, Dort, Štohanzl (90. Klein) - Fenin (77. Benát), Džeko. Trenér: Bartl.
Příbram: Pařízek - Navrátil, Halama, Mácha - Lesák, Šmerda (65. Jungr), Otepka, Hašek (86. Kropík), Pleško - Huňa, Vaculík (74. Eismann). Trenér: Kotrba.

Reklama

Související témata: