Hlavní obsah

Ostrava - Most 1:0Ostravě stačil v duelu s Mostem gól Rajtorala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Rajtoral 1 : 0

Jarní krize fotbalistů Mostu trvá. Hosté nedokázali zvítězit ani na šestý jarní pokus, když na Bazalech podlehli Baníku 0:1. Ostravané porazili Severočechy vůbec poprvé v prvoligové historii, ale jejich výhra mohla být vyšší nebýt několika spálených šancí z druhého poločasu. Tým kouče Zdeňka Ščasného neskóroval už dlouhých 568 minut.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Most se střeleckou impotenci rozhodl léčit ofenzivou. I když týmu na útočné polovině nechyběla odvaha ani dostatečná personální podpora ze zálohy, třem mužům na hrotu akutně scházely v okolí pokutového území míče do koncovky.

Baník neměl nijak strhující start, ale postupem času se díky kombinační hře prosazoval stále více. Domácím pomohlo, že ve 22. minutě zužitkovali prakticky premiérovou příležitost: Varadi zatáhl akci po levém křídle, po jeho centru Lukeš z druhé vlny ještě zasáhl Vaniaka, odražený balon však ve skluzu posunul Rajtoral za brankovou čáru.

Domácí se uvolnili. Autor vedoucí branky o pět minut později prošel středem mostecké poloviny, prostrčil míč za obránce Varadimu, jehož ránu k bližší tyči Vaniak vystihl. Hostující gólman nepovolil ani ve 40. minutě, když se natáhl po Rajtoralově hlavičce a těsně před přestávkou ho nenachytal ani Lukeš, který vtipně zakroutil rohový kop přímo do branky.

Most po obrátce vsadil téměř všechno na jednu kartu. Jedenáctka kouče Ščasného převzala aktivitu, soupeře přitlačila, ale co z toho, když všechno úsilí ztroskotalo zhruba dvacet metrů od Vaška. S přibývajícím časem byla navíc obrana hostů stále průchodnější.

Baník už jen bránil a čekal na brejky. Těch měl dost, ale liknavost v koncovce přichystala Ostravanům perný závěr. Baník mohl minimálně čtyřikrát náskok pojistit: šanci trestuhodně promarnil Mišinský, Rajtoral v 76. minutě netrefil levačkou z malého vápna a Mišinský neskóroval ani na druhý pokus, když po Varadiho výzvě z pár kroků neuvěřitelně minul.

Body nepotvrdil ani nejlepší ligový střelec Střihavka a to v závěru domácí málem přišlo draho. Pět minut před koncem se totiž hlavou prosadil Mendy, ale sudí Kocián vyrovnání neuznal pro faul mosteckého útočníka na gólmana Vaška. Čekání Mostu na první jarní gól tak stále pokračuje.

Baník Ostrava - SIAD Most 1:0 (1:0)
Branka: 22. Rajtoral. Rozhodčí: Kocián - Goňa, Jiřík. ŽK: Rajtoral, Klimpl - Prášil, Brzezina. Diváci: 5269.
Sestavy:
Ostrava: Vašek - Řezník, Cigánek, Bystroň, Klimpl - Rajtoral, Marek, Lukeš, Mičola (52. Mišinský, 81. Magera) - Střihavka, Varadi (90. Metelka). Trenér: Večeřa.
Most: Vaniak - Suchý (35. Hainault), Procházka, Krejčí - Macek, Prášil (67. Jendruščák), Vozábal, Zbončák - A. Mendy, Gašparík (78. Jeslínek) - Brzezina. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: