Hlavní obsah

Slavia - Plzeň 0:1Plzeň ukončila neporazitelnost Slavie

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Šíma 0 : 1

Fotbalisté Slavie Praha přišli po šestnácti zápasech o svoji ligovou neporazitelnost. Připravili ji o ni ve středečním 23. kole hráči Viktorie Plzeň, kteří na Strahově vyhráli brankou Šímy ze 39. minuty 1:0. Ke tříbodovému zisku jim pomohlo i štěstí, dvě střely domácích skončily na tyči, další velké šance trestuhodně zahodili. Přesto si Slavia po prohře Sparty v Českých Budějovicích udržela na čele tabulky dvoubodový náskok.

Článek

V domácí brance se překvapivě objevil Kozáčik, který celé jaro vysedával mezi náhradníky. Michala Vorla, jenž zazářil v minulém kole na Slovácku totiž posadila na lavičku nevolnost. To jen rozšířilo problémy kouče Karla Jarolíma, kterému pro zranění chyběli Švec, Latka a Černý, pro tresty Jan Vorel a Dosoudil. Ani hosté nebyli kompletní, zranění nepustilo na hřiště Limberského, Rótha, Pilaře a Malcharka.

Přesto Slavia začala aktivně, ale hosté za ni nechtěli ani trochu zaostat. Naopak v deváté minutě po rohu zahraném na krátko mířila Šímova střela mezi tyče, ale Urbánek míč vykopl z brankové čáry. O tři minuty později poslal Fillo do uličky míč Jarolímovi, ale tomu zmenšil střelecký úhel včasným vyběhnutím Kozáčik.

Ve 39. posunul míč Rada na levou stranu na Šímu a ten křížnou přízemní střelou propálil Kozáčika. Možnost vyrovnat promarnil těsně před odchodem do kabin nejlepší domácí střelec Vlček, který po přihrávce Krajčíka poslal míč z osmi metrů těsně vedle plzeňské branky.

Neuspěl ani kanonýr Vlček 

Po příchodu z kabin vyzkoušel Daňka z dálky Hrdlička, gólman Plzně jen vyrazil a na druhý pokus napálil Hrdlička tyč hostující branky. O chvíli později si Daněk poradil s pokusem Costy. Slavia zatlačila Plzeň do hluboké defenzivy, ale rázná obrana hostů odolávala. Navíc kapitán Slavie Lukáš Jarolím dostal za faul na Filla čtvrtou žlutou kartu v sezoně, a tak bude svému týmu chybět v pondělním derby na Spartě.

Tlak Slavie v dalším průběhu stále rostl. Reiter, který nastoupil poprvé v dresu Slavie, spadl v hlavičkovém souboji a domácí se dožadovali penalty. Po hodině hry se po rychlé rozehrávce přímého kopu ve středu hřiště dostal do obrovské šance Vlček, ale místo prázdné branky trefil jen tyč. Zanedlouho se řítil opět Vlček na brankáře hostů, ale míč mu špičkou kopačky v posledním momentu ukopl Müller.

Otevřená domácí obrana ale nahrávala brejkům Plzně. V 66. minutě mohl pojistit vedení Krbeček, avšak sám před Kozáčikem se mu jej nepodařilo obhodit. O dvě minuty později další stoprocentní šanci zmařil Šímovi opět Kozáčik.

Slavia se zoufale snažila alespoň vyrovnat. Hrdlička z otočky těsně přestřelil, hlavičku Reitera v pádu chytil výborný Daněk. Když již Krajčík střelou zpoza vápna míč propálil do sítě, odmával postraní rozhodčí ofsajd. Hosté prakticky jen odkopávali, ale nečekanou výhru nakonec uhájili. Oplatili tak Slavii podzimní debakl 0:4 a udělali s předstihem zřejmě definitivní krok k záchraně.

Slavia Praha - Viktoria Plzeň 0:1 (0:1)
Branka: 39. Šíma. Rozhodčí: Racek - Pokorný, Teuber. ŽK: Krajčík, L. Jarolím, Hrdlička - Šíma, Trapp, Procházka, Psohlavec. Diváci: 6866.
Slavia Praha: Kozáčik - Hubáček, Suchý, Aračič, Urbánek (41. Reiter) - Krajčík, L. Jarolím, Hrdlička, Costa (57. Necid), Švento - Vlček (72. Kalivoda). Trenér: K. Jarolím.
Plzeň: Daněk - Procházka, Müller, Zakopal, Smola - Malár (58. Krbeček), Rada, Trapp, M. Jarolím (87. Borek), Šíma - Fillo (90. Psohlavec). Trenér: Levý.

Reklama

Související témata: