Hlavní obsah

Budějovice - Sparta 2:0Poborský dotáhl Budějovice k výhře nad Spartou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
56. Černý 1 : 0
79. Poborský 2 : 0

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Odevzdaná Sparta ve středu po trapném výkonu potřetí na jaře prohrála. Fotbalisté Českých Budějovic jí doma v lize porazili po dlouhých 11 letech a k výhře je dotáhl famózně hrající Poborský. Bývalý kapitán Sparty vstřelil druhý gól a ze sparťanských hráčů si kličkami dělal dobrý den.

Článek

„Soupeře jsme dostali na koně vlastními chybami v defenzívě. Takhle se o titul nebojuje, děláme strašně málo pro to, abychom ho získali. Nejsme v pohodě,“ přiznal kouč Sparty Michal Bílek. „Pokud budeme pokračovat v takových výkonech, tak nás výsledky Slavie nemusí zajímat. za jarní výkony si nezasloužíme být nahoře. S tímhle fotbalem o titul přijdeme sami,“ dodal.

Jihočeši byli v první půli daleko lepší, hosté se zmohli jen na tři zblokované střely v úvodu. Jinak byli neškodní. Domácí nejprve zahrozili hlavičkou Homoláče a první obrovská šance přišla ve 26. min. Kisel, který se posunul do středu zálohy, ztratil míč, Volešák naservíroval míč Mrkvičkovi, ale ten mířil vedle. Stejně jako o chvíli později Táborský, jenž se řítil z levé strany sám na Blažka. V závěru gólman Sparty zmařil šanci stejného hráče.

Bílek zřejmě udělal v kabině pořádnou bouřku, Sparta začala druhou půli aktivně. Došek hlavičkoval vedle a branku těsně minul i Kisel po přihrávce Kuliče. V 50. min. mohli jít domácí do vedení. Černého první střelu vyrazil Blažek, na druhý pokus už však byl krátký. Těsně před brankou však míč tečoval Poborský stojící v ofsajdu a rozhodčí gól správně neuznal. V 57. min. se však skóre měnilo a zaslouženě šli do vedení Jihočeši. Po rychlém protiútoku se míč přes Mrkvičku s Táborským dostal doleva k Černému a ten trefil pozemi přesně ke vzdálenější tyči. S hlavičkou Táborského si Blažek poradil.

Sparta byla ubohá a v závěru přišel druhý trest. Černý vyškolil Pospěcha, jeho centr se otřel o břevno a míč se odrazil zpět do hřiště. Z úhlu ho nádherně bez přípravy trefil Poborský - 2:0. „Byl to pro nás nádherný večer. Byli jsme lepší, měli jsme víc šancí. Udělal jsem pro Slavii maximum, ale oni si to sami zkazili,“ tvrdil s úsměvem někdejší slávista František Cipro, trenér Českých Budějovic. Dostal o pár dní opožděný dárek ke svým šedesátinám.

České Budějovice - Sparta Praha 2:0 (0:0)
Branky: 57. Černý, 80. Poborský. Rozhodčí: Královec - Wilczek, Chytil. ŽK: Mrkvička - Mareš. Diváci: 6678.
České Budějovice: Křížek - Plocek, Horejš, Homoláč, Kladrubský - Poborský, Volešák, Žižka, Černý - Mrkvička (88. Peroutka), Táborský (74. Hrbáč). Trenér: Cipro.
Sparta: Blažek - Pospěch, Řepka, Kadlec, Mareš - Kolář (58. Ančic), Kisel, Hušek (66. Jun), Matušovič - Došek, Kulič (87. Rezek). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: