Hlavní obsah

Slavia promarnila šanci utéct Spartě na pět bodů

PRAHA

Šok na Strahově. Slávisté ve středečním duelu odchodili první půli a ve druhé přes obrovský tlak už nedokázali dát gól nadšeně bojující Plzni gól. Hosté si díky trefě Petra Šímy odvezly tři nečekané, ale z hlediska záchrany stoprocentně zlaté body. „Nevím, jestli hráči měli v hlavách už pondělní derby. Ti vzadu v první půli možná ano," nevěřil svým očím kouč Slavie Karel Jarolím.

Článek

"Zápas s Plzní si musím zanalyzovat a vyvodit z toho závěry před derby. Ve dvou posledních zápasech jsme přišli o pět bodů. Navíc jsme dnes kvůli žluté kartě ztratili pro derby i Lukáše Jarolíma a to nám bude chybět i Radek Dosoudil, který dostal za vyloučení na Slovácku trest na dva zápasy,“ říkal nespokojený Jarolím.

Prohra Sparty na jihu Čech ho nijak nevzrušila. „O tom jsem nepřemýšlel. My se musíme soustředit na sebe. Kdybychom vyhrávali svoje zápasy, nemusíme se vůbec na nikoho ohlížet,“ dodal.

„Věděl jsem, že nesmím dostat žlutou kartu, bohužel přišla a hned jsem si uvědomil, že mám po derby. Ale fotbal se bez faulů hrát nedá. Dnes jsme prohospodařili první půli. Ve druhé jsme si vynutili tlak, snad pětkrát jsem viděl už míč v síti, bohužel jsme měli i smůlu. O prohře Sparty jsem se dozvěděl po utkání. Je to lepší, než kdyby vyhrála a byla v tabulce před námi. Liga je vyrovnaná a bude to dál velký boj o titul. Hodně může napovědět derby, o to víc mě mrzí, že si ho nezahraji,“ litoval Lukáš Jarolím.

Spokojení Plzeňáci

„Se čtyřiatřiceti body už jsme zachránění. My ale jdeme dál, zbývá sedm kol a budeme se snažit získat další body. Určitě se nám ale bude hrát lehčeji,“ usmíval se trenér Viktorie Stanislav Levý. Se Západočechů dokázal v zimě z průměrného celku udělat štiku ligy.

„Tohle je moc cenné vítězství. My jsme sem přijeli s trochu defenzivnější taktikou, ale s cílem neprohrát a to se ukázalo jako správné a účinné. Hrálo se nám dobře do otevřené obrany, klicu mě podporovali ze stran, měli jsme i další možnosti. Na druhou stranu nás Slavia po změně stran zmáčkla, ale naše obrana zapracovala fantasticky a podržel nás opět gólman Daněk. A to nám chyběli naše opory Limberský a Malchárek. Dobrý výkon ze Strahova ale musíme potvrdit v dalších zápasech, v nichž už můžeme být klidní,“ zdůraznil nejlepší hráč hostí Martin Fillo.

Reklama

Související témata: