Hlavní obsah

Sparťané při derby uctí památku Andreje Kvašňáka

PRAHA

Pondělní fotbalové derby na Letné začne pietní vzpomínkou na Andreje Kvašňáka. Legendárního fotbalistu, který ve středu zemřel, uctí oba týmy minutou ticha a sparťané nastoupí se smutečními páskami. S populárním hráčem, zpráva o jehož úmrtí se ve čtvrtek dostala ve většině deníků na první strany, se chtějí rozloučit i sparťanští fanoušci.

Článek

Na jejich internetových stránkách se už objevila výzva, aby při derby skandovali: "Fandí celá Letná, Andrej, Kvašňák". "Alespoň tímhle malým gestem bych rád vrátil Andrejovi to, co nám dával na oplátku on. Aby věděl, že našim dětem, až je budeme brát na Spartu, budeme říkat o jednom fotbalistovi, který čněl nade všemi vysoko. Nejvýš," napsal autor výzvy.

Kvašňák byl pro sparťanské fanoušky opravdu idolem bez ohledu na jejich věk. To potvrzují i další příspěvky do internetové diskuse: "Nikdy jsem ho neviděl hrát, ale z vyprávění od dědečka vím, že je to pan Někdo. Mám teď slzy v očích" nebo "Mně bylo dvanáct let a to, že přijeli Rusáci, si vlastně ani moc nepamatuju. Ale Andreje ano, díky."

"Kvašňák je něco, co dělalo Spartu Spartou. Když ho člověk viděl ještě donedávna na fotbale, tak si říkal, že je všechno fajn a nemůže se nic stát," napsal další fanoušek. Jiný si prý na jeho památku připíjí slivovicí až v Americe. Poctu legendě při pondělním derby slibují vzdát i příznivci Slavie.

Reklama

Související témata: