Hlavní obsah

Vlček: Nejlépe se pomstím tak, že dám gól

Útočník fotbalové Slávie Stanislav Vlček bude zřejmě hlavní útočnou zbraní svého týmu v pondělním ligovém derby pražských „S“. Bude ovšem muset najít svojí střeleckou pohotovost ze závěru ligového podzimu. Proti Plzni neproměnil dvě vyložené šance, a i kvůli tomu Slavia Spartě v tabulce neodskočila. Vlček ale ví, že proti Spartě to bude úplně jiný zápas.

Článek

Poslední derby na Letné nezačalo pro Vlčka zrovna idylicky. Hned v úvodu do něj zajel ostrým skluzem vyhlášený brousek Tomáš Řepka a slávistickému střelci se zkřivila tvář bolestí. „Tohle k fotbalu prostě patří, je to jeho styl hry,“ řekl na čtvrteční tiskové konferenci Vlček s tím, že pro pondělní zápas nechystá žádné odvetné opatření podobného ražení. „Nejlíp mu to vrátím tak, že dám gól," připomíná Vlček činnost, ve které je svému týmu nejplatnější.

I o souboji nekompromisního sparťanského stopera s rychlonohým útočníkem bude nadcházející derby. Vlček ale ví, že Řepka bude i pro něj tvrdý oříšek.“Je to nekompromisní článek obrany Sparty, na stoperu je jeden z nejlepších v lize,“ tvrdí Vlček přesto, že zrovna obrana je kamenem úrazu současné Sparty. „Dva zápasy nehrál a jedno utkání se může nevydařit komukoliv," připomněl Vlček skutečnost, že v prohraném duelu v Budějovicích už Řepka opět vedl Spartu jako kapitán.

Lituje ztráty kapitána 

Vlčkovi možná paradoxně derby spánek ještě nekazí. „Spíš jsem nemohl usnout po Plzni,“ litoval slávista středeční prohry na Strahově s papírovým outsiderem. „Ale myslím, že už od soboty na to začnu hodně myslet,“ přiznává kanonýr, který hodně těží ze spolupráce s kapitánem Lukášem Jarolímem. Jeho nahrávky do brejků bude ale muset tentokrát oželet. Slávistický ofenzivní středopolař bude za čtyři žluté karty v derby absentovat.

„Nahradit ho bude hrozně těžké, je to velký hecíř v kabině i na hřišti,“ lituje ztráty kapitána Vlček, který se neobává, že by mu sparťanští fandové připomínali, že si po utkání v Mladé Boleslavi zaskandoval se slávistickým kotlem „Smrt Spartě“. Ke Spartě necítím žádnou nenávist, i když jsem byl za to vláčen v tisku, ale teď je to náš nejbližší soupeř, který nás chce obrat o body,“ říká.

Vlček už ale ví, komu by věnoval vítězství v derby. „Nejde o život, je to jenom sport, ale hrozně bych chtěl vyhrát už k vůli našim fanouškům. Myslím, že pak by nám určitě prohru doma s Plzní odpustili,“ dodává Vlček.

Reklama

Související témata: