Hlavní obsah

Liberec porazil Jablonec a na Spartu ztrácí jen bod

LIBEREC

Fotbalisté Liberce využili příležitost snížit náskok pražských „S“ na čele tabulky Gambrinus ligy. Slovan ve čtvrtečním severočeském derby porazil Jablonec 3:1 a na druhou Spartu ztrácí po 23 kolech jediný bod. O výhře rozhodl obhájce titulu po přestávce, kdy v rozpětí dvou minut vstřelil dva góly. Brno porazilo Slovácko 1:0 a Olomouc zdolala Kladno 2:0.

Článek

Oba trenéři zamíchali sestavou a do hry poslali překvapivé jedenáctky. Domácí zahájili aktivně, příležitosti se jim ale nepodařilo proměnit. Jablonec na tom byl s produktivitou lépe. Ve 13. minutě unikl po křídle Baranek, jehož centr našel Róberta Zehera. Slovenský útočník poslal hosty do vedení.

Z toho se Jablonec příliš dlouho neradoval, o čtyři minuty později vyrovnání zařídil Winston Parks. Domácí forvard si udělal kličkou prostor a zamířil přesně k tyči.

Ve druhém poločase mohl domácí poslat do vedení Jan Nezmar. Útočník Slovanu předskočil bránícího Jiřího Homolu, vychytal jej ale Michal Špit. Nezmar uspěl v 65. minutě, kdy se důrazem prosadil a usměrnil centr Daniela Pudila z levé strany. Míč ještě tečoval bránící Homola. O vítězi se definitivně rozhodlo vzápětí. Po minutě Nezmar vybojoval míč pro Ivana Hodúra, který z brejku propálil Špita na přední tyč.

Jablonec v Liberci v posledních třinácti letech nezvítězil a nepříznivou sérii se mu nepodařilo ukončit ani ve čtvrtek. Slovan vyhrál 3:1 a oživil své šance na obhajobu mistrovského titulu.

Poslední Slovácko prohrálo v Brně

Chytila se Olomouc, která porazila Kladno 2:0. Hanáky, kteří hráli i za svého trenéra Vlastimila Petrželu, poslal do vedení Tomáš Janotka, ve druhém poločase zvyšoval Brazilec Melinho. Olomouc po výhře ztrácí na svého čtvrtečního soupeře jen čtyři body.

Poslední Slovácko prohrálo v Brně 0:1 a nevyužilo tak možnost stáhnout ztrátu na předposlední Příbram na jediný bod. O výhře Brna rozhodla trefa Luďka Zelenky z pokutového kopu, nařízeném po faulu Němčického na Střeštíka.

Reklama