Hlavní obsah

Brno - Slovácko 1:0Brňané porazili Slovácko Zelenkovým gólem z penalty 1:0

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Zelenka 1 : 0

BRNO

Brankou Zelenky z pokutového kopu porazili fotbalisté Brna Slovácko 1:0, ale o vítězství se proti poslednímu týmu tabulky strachovali až do samého závěru. Po nerozhodných výsledcích v Liberci a doma se Slavií ale odvedl poslední tým tabulky i v Brně kvalitní výkon a o lepší výsledek se připravil pouze nepřesnou koncovkou.

Článek

Slovácko začalo v Brně sympaticky a s odvahou se pustilo do útočení. Do ofenzivních akcí se z levé strany zapojoval často i obránce Lysoněk a zaskočení Brňané měli v úvodních deseti minutách v obraně značný zmatek. Slovácko útočilo křídly, zejména z pravé strany se prosazoval technicky vybavený Mareš. Domácí fotbalisté se v úvodních dvaceti minutách zmohli jen na několik ojedinělých protiútoků. K zakončení se dostal v 9. minutě Zelenka, ale ve skluzu mířil vedle.

Obrat ve vývoji utkání přišel po dvaceti minutách hry. Po rohovém kopu se dostal k míči Střeštík, jehož zadáci Slovácka srazili. Rozhodčí Jílek nařídil nekompromisně pokutový kop, který Zelenka ve 22. minutě bezpečně proměnil.

Vstřelená branka jako by pokropila Brňany živou vodou, jejich hra se zcela změnila. Získali výraznou herní převahu, vyhrávali osobní souboje a ve středu pole začal vynikat aktivní Polách. Pouze do šancí se ale domácí příliš často nedostávali, neboť jim chyběla přesnost ve finální přihrávce. Naopak Slovácko srazila na dlouhé minuty obdržená branka do kolen, tým ztratil jiskru z úvodu utkání a teprve v závěru poločasu se otřepal a srovnal krok.

Po změně stran tempo opadlo, většina akcí se odehrávala ve středu pole a chyběly výrazné brankové šance. Po hodině hry se ale Slovácko nadechlo k dalšímu náporu. Nebezpečně zahrozil z rychlého brejku Ivana, jenž střelou z hranice trestného území prověřil brankáře Bureše.

Bojovně hrající hosté jednoduchými kombinacemi na jeden dotek získali převahu. Brňané se ale rychle otřepali z letargie, srovnali krok a hra dostala spád. Náskok mohl zvýšit v 75. minutě Wagner, jehož únik z pravé strany však zlikvidoval dobrým postavením brankář Drobisz. Sedm minut před koncem promarnil příležitost vyrovnat Ineman, když z pěti metrů přestřelil branku. Navzdory snaze se už Slovácku vybojovat alespoň bod nepodařilo.

1. FC Brno - 1. FC Slovácko 1:0 (1:0)
Branka: 22. Zelenka z pen. Rozhodčí: Jílek - Tulinger, Košec. ŽK: Siegl, Holek - Mareš, Racko. Diváci: 5450.
Brno: Bureš - Kuncl, Mazuch, Trousil, Siegl - Pavlík, Holek, Polách, Střeštík (90. Okleštěk) - Wagner (76. Vrána), Zelenka (66. Pacanda). Trenér: Mazura.
Slovácko: Drobisz - Kubáň, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - Mareš, Němčický (77. Šimáček), Görner, Šturma (66. Racko) - Ivana, Brožík (62. Kaspřák). Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: