Hlavní obsah

Kladno - Liberec 0:1Liberec vyhrál na Kladně a dotáhl se na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
85. Blažek 0 : 1

Fotbalisté Liberce svůj úkol splnili. V nedělním utkání 24. kola Gambrinus ligy vyhráli 1:0 na Kladně, v tabulce první ligy přeskočili Spartu a dotáhli se bodově na vedoucí Slavii. Program 24. kola uzavře v pondělí vzájemný duel obou pražských celků na Letné.

Článek

Liberec se na hřišti soupeře dlouho nedokázal prosadit, naději domácích na bezbrankovou remízu ale vzal v 86. minutě Blažek. Slovan má nyní na druhém místě tabulky shodně bodů jako Slavia, na Spartu má dvoubodový náskok.

Už jen pouhý bod ztrácí na Spartu čtvrtá Mladá Boleslav, která přehrála ve večerní dohrávce Teplice. Středočeši vykročili za vítězstvím už v první minutě, kdy se podvanácté v letošní sezóně trefil Pecka. Ve druhém poločase překonal nejlepší kanonýr ligy teplického gólmana Belice podruhé, když proměnil penaltu nařízenou po Kaufamanově ruce v šestnáctce Severočechů.

Slovácko se dočkalo po 22 zápasech

Fotbalisté Slovácka se po dvaadvaceti zápasech dočkali ligového vítězství, poslední tým tabulky porazil Sigmu Olomouc 1:0. Souboj sestupem ohrožených týmů rozhodla v 83. minutě branka útočníka Ivany z penalty. Olomouc měla dvě vyložené střelecké příležitosti, které ve druhém poločase neproměnil Schulmeister.

Zlín v Jablonci přišel čtvrt hodiny před koncem o důležité vítězství a ze severu Čech si nakonec do záchranářských bojů odvážejí remízu 1:1. Jihomoravané sice vedli od 23. minuty po brance Janíčka, ale v 75. minutě vyrovnal střídající Petržela.

Příbram opět nedala gól 

Fotbalisté Marily Příbram mají zase o kousek blíže k sestupu do druhé ligy. V neděli totiž znovu nedokázali vstřelit gól a pouze remizovali s Baníkem Ostrava na svém hřišti 0:0. Jejich ztráta na týmy bojující o záchranu tak opět narostla.

Most porazil Brno 4:2 a rázně ukončil svoji střeleckou nemohoucnost v posledních zápasech. Moravané sice šli již ve 13. minutě do vedení brankou Pavlíka, ale domácí Pikl dokázal záhy odpovědět. Jeho gól z 15. minuty protrhl střeleckou mizérii domácích, kteří se radovali z prvoligové branky po 583 minutách. Přesto bylo Brno blízko remíze, ještě v 85. minutě drželo stav 2:2, ale pak domácí zápas rozhodli dvěma brankami.

Fotbalisté Viktorie Plzeň remizovali s českobudějovickým Dynamem 2:2. Souboj středečních přemožitelů pražských "S" skončil zaslouženou dělbou bodů, když hosté vedli již od 13. minuty, ale bod nakonec zachránil Holenda až ve třetí minutě nastavení.

Nedělní program 24. kola uzavře večerní utkání Mladá Boleslav - Teplice, tečku udělá pondělní derby mezi Spartou a Slavií.

Gambrinus liga - 24. kolo
Jablonec - Zlín1:1 (0:1)
Branky: 75. Petržela - 23. Janíček.
Plzeň - Č. Budějovice2:2 (1:1)
Branky: 42. Trapp, 80. T. Krbeček - 13. Táborský, 90+3. Holenda.
Příbram - Ostrava0:0
Most - Brno4:2 (2:1)
Branky: 15. Pikl, 41. Vozábal, 85. Štípek, 88. A. Mendy - 13. Pavlík, 47. Kuncl.
Kladno - Liberec0:1 (0:0)
Branka: 86. Blažek.
Slovácko - Olomouc1:0 (0:0)
Branka: 83. Ivana z pen.
Ml. Boleslav - Teplice2:0 (1:0)
Branky: 1. a 66. z pen Pecka
Sparta - Slavia23.4.

Reklama

Související témata: