Hlavní obsah

Slovácko - Olomouc 1:0Poslední Slovácko porazilo Olomouc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
83. Ivana (penalta) 1 : 0

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Fotbalisté Slovácka se po dvaadvaceti zápasech dočkali ligového vítězství, poslední tým tabulky v neděli porazil Sigmu Olomouc 1:0. Souboj sestupem ohrožených týmů rozhodla v 83. minutě branka útočníka Ivany z penalty. Olomouc měla dvě vyložené střelecké příležitosti, které ve druhém poločase neproměnil Schulmeister.

Článek

Postavení obou týmů v tabulce odpovídala i kvalita hry. Hráčům sice nechyběla bojovnost, slibnější střelecké příležitosti se ale za první poločas daly napočítat na prstech jedné ruky.

V jedné z nich už v 11. minutě pronikl domácí Ivana po levé straně a po jeho přesném centru hlavičkoval vysoký Šimáček jen vedle. O dvě minuty později se podobná akce opakovala na druhé straně a olomoucký obránce Komárek rovněž mířil hlavou vedle. Poté se už hra rozdrobila do soubojů ve středu hřiště, kombinační souhra vázla na nepřesných přihrávkách.

Slovácko mělo neplodnou územní převahu, Olomouc spoléhala na protiútoky, které ale většinou nedotáhla do koncovky. Pouze po Schulmeistrově akci se dostal ve 22. minutě k zakončení Onofrej, jehož slabou ránu ale Drobisz chytil. Před koncem poločasu pronikl kolem obránce Šuškavčeviče znovu hbitý Schulmeister, jenž však v tísni mířil pouze do brankáře Slovácka. Domácím se podařilo až těsně před přestávkou vyslat první střelu na Lovásika, Ivanově pokusu z hranice velkého čtverce však chyběl důraz.

Agresivnější hra vynesla po změně stran Slovácku větší územní převahu, hře domácích však stále chyběla myšlenka a vtip. Proto také stačili olomoučtí zadáci s přehledem většinu útočných pokusů soupeře likvidovat ještě před hranicí trestného území a ojedinělé nedůrazné střely pozorného Lovásika nehrozily.

Sigma spoléhala na rychlé protiútoky, po kterých mohl Schulmeister dvakrát rozhodnout o výsledku. V 68. minutě jeho přesnou střelu hlavou k tyči stačil brankář Drobisz reflexivně vyrazit. Sedm minut nato vybojoval míč Melinho, který vyslal do útoku Štěpána a jeho střelu Drobisz jen vyrazil před volného Schulmeistera. Tomu se míč těsně před brankou zamotal pod nohama a pomalou střelu dobíhající Šuškavčevič vykopl z brankového čáry.

Slovácko to potrestalo. Pokračovalo v tlaku, osm minut před koncem Randa srazil v trestném území Brožíka a pokutový kop proměnil Ivana. Navzdory zvýšené aktivitě se už Sigmě vyrovnat nepodařilo.

1. FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 83. Ivana z pen. Rozhodčí: Matějek - Slavík, Kubáň. ŽK: Ivana, Kaspřák - Hochmeister, Schulmeister, Škerle, Komárek. Diváci: 4400.
Slovácko: Drobisz - Kubáň, Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - Kaspřák (71. Filipský), Němčický, Görner (46. Kúdela), Racko - Šimáček (79. Brožík), Ivana. Trenér: Malura.
Olomouc: Lovásik - Jindřišek, Komárek, Škerle, Randa - Janotka (62. Štěpán), Hochmeister (81. Vepřek), Rýdel, Onofrej - V. Schulmeister, Melinho. Trenér: Petržela.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články