Hlavní obsah

Jablonec - Zlín 1:1Zlín vedení v Jablonci neudržel, na výhru venku čeká už 35 zápasů

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Janíček 0 : 1
74. Petržela 1 : 1

JABLONEC NAD NISOU

Fotbalisté Zlína v nedělním duelu 24. kola první ligy v Jablonci přišli čtvrt hodiny před koncem o důležité vítězství a ze severu Čech si nakonec do záchranářských bojů odvážejí remízu 1:1. Jihomoravané sice vedli od 23. minuty po brance Janíčka, ale v 75. minutě vyrovnal střídající Petržela.

Článek

Zlín se tak stal držitelem neslavného primátu, venku nevyhrál už 35. zápasů v řadě, což je rekord české ligy a na pomyslném prvním místě vystřídal právě dnešního soupeře z Jablonce. Ten zase teď čeká na vítězství už šest utkání.

Jablonečtí fotbalisté po drtivé výhře v úvodním jarním kole na Spartě úplně ztratili lesk a dnešní duel se Zlínem ještě víc prohloubil jejich současné trápení. Jejich sebevědomím v duelu se Zlínem otřásla už osmá minuta, když Smíšek po ideálním Weberově centru mohl pohodlně otevřít skóre, ale gólman Zlámal jedinečným zákrokem o záchranu hrající Zlín skvěle podržel. Hosté sice hned na začátku přišli o útočníka Baču, který zraněním hlavy odnesl ostrý souboj s Fukalem, ale jejich ofenzivní sílu to nijak neotupilo, přestože postrádali i špílmachra Opielu, pykající za vyloučení v Příbrami.

Hosté naopak svého laxního a chybujícího soupeře často přehrávali, varování Žůrka, jenž ve 21. minutě s pomocí nechtěné teči Fukala pálil do břevna, domácí ještě nebrali vážně, ale za dvě minuty vypálil z hranice pokutového území Janíček a přízemní střelou rozjásal zlínskou menšinu na stadionu.

Vedení aktivních Jihomoravanů mohlo být ještě výraznější, ale Činčala stejně jako Žůrek před ním nastřelil ze dvaceti metrů znovu jen břevno Špitovy brány. Domácí se probrali až na konci první půle: Baranek a Homola ve slušných pozicích znovu nechali vyniknout Zlámala, Fukal namířil trestný kop těsně vedle šibenice.

Domácího kouče Radu výkon jeho svěřenců v první půli rozlítil, o přestávce stáhl ze hry stopera Homolu s útočníkem Zeherem, na jejichž místa přišli Petržela s Nulíčkem. Hned po příchodu z kabin ale mohli hosté své vedení pojistit, ovšem Žůrek po chytrém vysunutí od Vyskočila přestřeli. Jablonec dlouho dál svírala křeč a nemohoucnost v útočné fázi. Gólmana Zlámala mohl vystrašit jen dalekonosný pokus Loučky a pak se mohl spolehnout na dobře fungující obranu.

Hosty, kteří po změně stran působili pasivnějším dojmem, mohly mrzet nedotažené brejkové situace. Zvýšení měl na kopačce střídající Kraus, Činčala pak pokazil nadějně rozjetý útok a trest přišel téměř vzápětí: Petržela si po trestném kopu počkal u vzdálenější tyče, chytře si míč postrčil do středu hřiště a nekompromisní ranou pod břevno srovnal. Hosté na konci už dávali najevo, že i bod jim bude ze Střelnice dobrý. Venku ale neudrželi už podruhé za sebou vedení a stejně jako minule z Příbrami si i nyní odvážejí remízu 1:1.

FK Jablonec 97 - FC Tescoma Zlín 1:1 (0:1)
Branky: 75. Petržela - 23. Janíček. Rozhodčí: Jílek - Wilczek, Košec. ŽK: Vyskočil, Janíček, Zbožínek, Švach. Diváci: 3205.
Jablonec: Špit - Fukal, Homola (46. Petržela), Eliáš, Loučka - Baranek, Kordula, Valenta, Weber (70. Svátek)- Smíšek, Zeher (46. Nulíček). Trenér: Rada.
Zlín: Zlámal - Janíček, Švach, Zbožínek, Penner - Červenka, Vrtělka, Vyskočil, Lukaštík (90. Dujka) - Žůrek (67. Kraus), Bača (8. Činčala). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články