Hlavní obsah

Liberecké čekání na Kladně ukončil Blažek

Fotbalisté Liberce využili toho, že se obě pražská "S" spolu utkání utkají až v pondělí a po výhře 1:0 na Kladně se bodově dotáhli na vedoucí Slavii. Tři body Slovanu vystřelil čtyři minuty před koncem střídající Jan Blažek, který zužitkoval Papouškův centr. Liberečtí protáhli sérii neporazitelnosti už na šest utkání, naopak Kladno doma popáté za sebou nevyhrálo.

Článek

Domácí vyběhli na hřiště oslabeni o litevského ostrostřelce Radzinevičiuse, který na Kladně hostuje právě z Liberce a podle dohody mezi kluby dnes nesměl nastoupit. Slovanu naproti tomu stále chyběli dlouhodobě zranění Frejlach s Matulou.

Po opatrnější úvodní pětiminutovce mohlo během několika vteřin udeřit na obou stranách. Nejprve Šelicha vtipnou uličkou vysouval Cigánka, ale ten špatně zpracoval, na druhé straně pak vyškrábl dalekonosnou ránu Pudila domácí gólman Pavlík. Následný Pudilův roh proskákal až k nohám Košťála a domácí obránci mělo plné ruce práce, aby jeho střelu zblokovali aspoň na roh.

V 9. minutě se po pravé straně probíjel Parks, jenž dostal v libereckém útoku přednost před Blažkem, a brankář Pavlík si jeho hlavičku div nesrazil do vlastní sítě. Po rušném začátku ale tempo hry postupně začalo opadat a veškeré dění se se přesunulo do středu hřiště.

Z všeobecné nudy diváky probudil snad jen Šelichův přízemní pokus, který hostující beci srazili ke Strnadovi, ale ten z úhlu přestřelil. Zhruba po půlhodině zacentroval z levé strany liberecký kapitán Janů a Pavlík jen sledoval, jak Nezmarova hlavička míří těsně vedle jeho tyče.

Hosté přidali, zpřesnili kombinaci a ke konci úvodního dějství ovládli střed hřiště. V 37. minutě poslal do domácí šestnáctky vysoký balon Papoušek, Nezmar ve skluzu zpracoval pro Pudila, ale ten si míč příliš předkopl. Reprezentační středopolař za dvě minutě přenesl hru na volného Papoušku, jemuž ovšem střela nevyšla. Agilní Pudil stál i na začátku další liberecké příležitosti, ale jeho centr ze závěru poločasu olízl Brezinský těsně mimo kladenskou svatyni.

Pudil vstoupil aktivně i do druhé půle a už po pětti munutách po příchodu z kabin to nebezpečně zkoušel šajtlí. V 61. minutě se do dobré pozice dostával střídající Kaciáň, ale neuspěl. Čtvrt hodiny před koncem poslal centr z pravé strany Papoušek, Nezmar ovšem nikým neatakován hlavičkoval jen do míst, kde stál Pavlík.

Za tři minuty se mohl stát slavným střídající Gecov, ale jeho střela po vtipném uvolnění v hostující šestnáctce zazvonila jen o tyč. Když už se zdálo, že se oba celky rozejdou smírně, dostal příliš prostoru hostující Papoušek, jehož centr proměnil na bližší tyči ve vítězný gól "žolík" Blažek. Stejný hráč mohl tři body pojistit v nastavení, ale po pasu Pudila trefil jen domácího gólmana.

SK Kladno - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 86. Blažek. Rozhodčí: Makovička - Handlíř, Galo. ŽK: Cigánek, Šimůnek, Gecov, Hamouz - Papoušek, Šinglár. Diváci: 2910.
Kladno: Pavlík - Šimůnek, Farbák, Killar, Hamouz - Cigánek, Strnad, Šelicha (59. Gecov), Kalina - Simpson (77. Kousal), Veleba (46. Kaciáň). Trenér: Koubek.
Liberec: Hauzr - Šinglár, Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Hodúr, Bílek, Pudil - Nezmar, Parks (56. Blažek). Trenér: Lavička.

Reklama

Související témata: