Hlavní obsah

Most - Brno 4:2Most protrhl střeleckou mizérii a čtyřmi góly porazil Brno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Pavlík 0 : 1
15. Pikl 1 : 1
41. Vozábal 2 : 1
47. Kuncl 2 : 2
85. Štípek 3 : 2
88. Mendy 4 : 2

MOST

Fotbalisté Mostu porazili v neděli Brno 4:2 a rázně ukončili svoji střeleckou nemohoucnost v posledních zápasech. Moravané sice šli již ve 13. minutě do vedení brankou Pavlíka, ale domácí Pikl dokázal záhy odpovědět. Jeho gól z 15. minuty protrhl střeleckou mizérii domácích, kteří se radovali z prvoligové branky po 583 minutách. Přesto bylo Brno blízko remíze, ještě v 85. minutě drželo stav 2:2, ale pak domácí zápas rozhodli dvěma brankami.

Článek

Most čekal na gól šest zápasů, a tak trenér Ščasný experimentoval se sestavou. Na hrotu nastoupil Brzezina, ještě překvapivěji se ale v útočném tandemu objevil Pikl. Domácí kapitán potvrdil pověst univerzála, který umí hrát takřka na všech postech, a byl to on, kdo ukončil mostecký půst.

Ještě před tím ale byli diváci svědky změny skóre na druhé straně. Ve 13. minutě se totiž pustil Zbončák na rohu vlastní šestnáctky do neúspěšného zápasnického souboje s brněnským Střeštíkem, ten míč v pádu přiklepl před branku a nekrytý Pavlík nedal střelou k tyči Vaniakovi šanci. Vzápětí ale přišel čas domácích. Pikl od postranní čáry zkusil místo centru střelu k bližší tyči, brankář Bureš se nechal překvapit a míč prolétl až do sítě.

Šťastný gól domácí probudil, začali dobře kombinovat a už o dvě minuty později pálil ze šestnáctky opět Pikl, trefil však jen střed branky a připraveného Bureše. Další pokus domácího kapitána z trestného kopu ve 24. minutě jen těsně minul tyč.

Brno sázelo na rychlé brejky a kolmé míče za obranu. Ve 32. minutě si na jeden takový počkal mezi obránci schovaný Besta, šel sám na Vaniaka, ten však proti jeho střele k levé tyči vytáhl výborný zákrok.

Hned za dvě minuty zahrála mostecká obrana ofsajdovou past opět špatně. Po pravé straně unikl Besta a na malém vápně našel Oklešťka, míč mířící do odkryté branky ale stihl zblokovat vracející se Mendy. Chyby v obraně donutily mosteckého trenéra zamíchat složením stoperské dvojice a za Hainaulta poslal na hřiště Schuta. Mosteckým to pomohlo, opět získali převahu a dokázali ji i brankově vyjádřit. Ve 41. minutě se snesl Zbončákův centr z levé strany na hlavu nekrytého Vozábala, který poslal míč ke vzdálenější tyči.

Po přestávce se obraz hry změnil, začalo se více bojovat a i Brno se začalo dostávat do šancí. A hned tu první dokázalo využít. Na dlouhý míč z hloubi pole si naběhl Kuncl, zbavil se obránce a nakonec přehodil i vybíhajícího Vaniaka. V 59. minutě mohlo Brno dokonce jít do vedení, ale hlavičku Trousila zastavila tyč Vaniakovy branky.

Most se dokázal oklepat až s blížícím se koncem utkání. V 73. minutě vrátil po skrumáži míč před branku Vozábal, našel Brzezinu, jeho střelu z bezprostřední blízkosti ale dokázal Bureš vytěsnit, po následném rohu hlavičkoval těsně vedle Prášil. V 85. minutě se ale domácí již radovali. Prášil zakroutil přímý kop z levé strany k vzdálenější tyči, kde jej ještě přizvedl Štípek a zřejmě i Trousil. Branka byla nakonec připsána jako vlastní hostujícímu stoperovi. Těsně před koncem potom pojistil vedení dorážkou po skrumáži Mendy.

FK SIAD Most - 1. FC Brno 4:2 (2:1).
Branky: 15. Pikl, 41. Vozábal, 85. vlastní Trousil, 88. A. Mendy - 13. Pavlík, 47. Kuncl. Rozhodčí: Jech - Pinkas, Ubias. ŽK: Suchý, Zbončák - Kuncl, Střeštík, Trousil, Mazuch, Polách. Diváci: 5152.
Most: Vaniak - Suchý, Krejčí, Hainault (36. Schut) , Zbončák - Mendy, Vozábal, Prášil, Gašparík (61. Štípek) - Brzezina, Pikl (75. Jendruščák). Trenér: Ščasný
Brno: Bureš - Kuncl, Mazuch, Trousil, Siegl - Pavlík, Holek, Polách, Okleštěk - Besta, Střeštík (70. Zelenka). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články