Hlavní obsah

Plzeň - Budějovice 2:2Holenda zajistil Budějovicím bod v Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Táborský 0 : 1
42. Trapp 1 : 1
80. Krbeček 2 : 1
90. Holenda 2 : 2

PLZEŇ

Fotbalisté Viktorie Plzeň remizovali ve 24. kole fotbalové s českobudějovickým Dynamem 2:2. Souboj středečních přemožitelů pražských "S" skončil zaslouženou dělbou bodů, když hosté vedli již od 13. minuty, ale bod nakonec zachránil Holenda až ve třetí minutě nastavení.

Článek

Slušně zaplněné hlediště ve Štruncových sadech očekávalo v úvodu nátlakovou hru Plzně. Domácí však zahrozili pouze rychlou akcí Malára po pravé straně zakončenou střelou mimo branku. Hosté naopak využili první zaváhaní plzeňské obrany ve 13. minutě: na chytrý lob Černého si naběhl Táborský a po rychlé otočce na hranici malého vápna prostřelil padajícího Daňka.

Nepřesně kombinující domácí se poté dlouho nedokázali prosadit přes pozornou obranu soupeře. Naopak mohli podruhé inkasovat, když se po půlhodině hry dostal po standardní akci míč k volnému Horejšovi, který ovšem z dobré pozice vystřelil příliš slabě. O chvíli později se do míče z pětadvaceti metrů opřel hostující stoper Homoláč a střela skončila na břevně Daňkovy branky.

Domácím pomohl tah trenéra Levého s nasazením druhého útočníka a ve 41. minutě Trapp v pokutovém území prošel mezi dvěma obránci, přímočarou akci ale zakončil pádem bez odezvy sudího Kovaříka. Trapp si vše vynahradil o minutu později, kdy si bez povšimnutí obránců naběhl na dlouhý aut a míč pohodlně tečoval do sítě. Hosté se ovšem po následné rozehrávce rychle dostali na polovinu domácích, jejichž nesoustředěnost vyústila v Táborského střelu do břevna. Rušný závěr první půle přinesl ještě Krbečkův nebezpečný pokus z hranice šestnáctky těsně míjející levou tyč Křížkovy branky.

Na začátku druhého poločasu chyboval na levé straně Šíma, čehož využil k centru Plocek. Na zadní tyči nabíhajícímu Táborskému ale v pádu zakončení nevyšlo. Hosté se v dalším průběhu soustředili spíše na obranu, a tak se hra odbývala především ve středu hřiště. V 60. minutě se po rohovém kopu dostal k zakončení hlavou Táborský, trefil však jen náruč dobře postaveného Daňka. Domácí postupně svůj tlak vystupňovali a tvrdou střelu agilního Trappa z levé strany v pádu vytěsnil mimo tři tyče pozorný Křížek. O minutu později brankář hostů vyrazil centr Viktorie pohříchu pouze ke Krbečkovi, který ho chladnokrevně obstřelil přesně k levé tyči.

Zbytek utkání patřil finišujícímu Dynamu, jehož tlak vedl k několika rohům. Nejprve ještě Daněk dokázal vyrazit skokem hlavičku Horejše, ve třetí minutě nastavení už ale nedosáhl na Holendův pokus hlavou po rohu Černého.

Viktorie Plzeň - Dynamo České Budějovice 2:2 (1:1)
Branky: 42. Trapp, 80. T. Krbeček - 13. Táborský, 90+3. Holenda. Rozhodčí: Kovařík - Pospíšil, Novák. ŽK: Fillo, Smola - Žižka, Táborský. Diváci: 5864.
Plzeň: Daněk - V. Procházka, Müller, Zakopal (46. Psohlavec), Smola - Malár (22. T. Krbeček), Trapp, M. Jarolím, Rada, Šíma (69. Borek) - Fillo. Trenér: Levý.
České Budějovice: Křížek - Plocek, Horejš, Homoláč (57. Peroutka), Kladrubský - Hrbáč (86. Adamec), Skála (83. Mrkvička), Táborský, Žižka, Černý - Holenda. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: