Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 2:0Kanonýr Pecka vrátil Boleslav do hry o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Pecka 1 : 0
66. Pecka (penalta) 2 : 0

MLADÁ BOLESLAV

Fotbalisté Mladé Boleslavi se v neděli znovu přihlásili do dostihů o ligový titul. Středočeši v duelu 24. kola nejvyšší soutěže porazili Teplice 2:0 díky zásahům kanonýra Luboše Pecky, který se třinácti góly vládne ligovým kanonýrům. Pecka dal Teplicím první gól hned v první minutě, v 66. minutě zpečetil vítězství Boleslavi proměněnou penaltou.

Článek

Středočechům patří dál čtvrté místo, ale na vedoucí duo Slavia, Liberec ztrácí už jen tři body, Pražané však mají k dobru pondělní derby s třetí Spartou.

Mladou Boleslav ve středu povzbudila důležitá výhra ve Zlíně, která úřadující české vicemistry znovu nasměrovala do bojů v nejvyšší patrech tabulky. Středočeši dobrou aktuální formu potvrdili s Teplicemi hned po úvodním hvizdu: hosté po rozehrávce netakticky odkryli pravou stranu hřiště, Kysela po kolmici dirigenta Matějovského obešel beka Krmaše a po jeho přesné přihrávce Pecka nemohl minout odkrytou teplickou bránu, v níž nahradil Belic zraněného Slavíka.

Teplice ve městě automobilů hrály s otevřeným hledím a v poli se domácím dokázaly vyrovnat, ale doplácely na špatnou koncovku. V pokutovém území žlutomodří nebyli nebezpeční a naopak Boleslavi se často naskytla šance pro nebezpečný kontr: nejprve jen těsně minul kapitán Matějovský, pak Pecka hlavičkoval jen slabě do Belicovy náruče. Hosté se k velké šanci na vyrovnání dostali po půlhodině, jenže záložník Sabou po závaru pálil nad. Stejně se vedlo i Feninovi, kterému nebylo nic platné, že se sice šikovnou kličkou zbavil Kopice.

Hosté i po pauze dál pokračovali v marném dobývání domácí obranné hráze. Po Feninově akci neuspěl Dort, neujal se ani trestný kop Kaufmana z výhodné pozice dvacet metrů od branky. Boleslav se tolik do útoku nehrnula, ale dvacet minut po přestávce soupeře nečekaně zaskočila.

Po centru z levé strany zahrál teplický bek Kaufman rukou v pokutovém území a sudí Královec neváhal s odpískáním penalty. Kanonýr Pecka pokutový kop suverénně proměnil a mohl se radovat už z třinácté letošní branky. Teplice ani druhý inkasovaný gól nezlomil, ale dál pokračovaly ve velmi neefektivní hře.

Naopak domácí mohli své vítězství ještě zvýraznit, jenže Matějovský trefil spojnici a střídající Mikolanda v nastaveném čase nechal vyniknout skvělým zákrokem Belice. Mladoboleslavskou euforii to ale nezkalilo, domácí se poprvé v nejvyšší soutěži konečně mohli radovat z triumfu nad Teplicemi, na který čekali pět zápasů.

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branky: 1. a 66. z pen. Pecka. Rozhodčí: Královec - Zlámal, Jiřík. ŽK: Štohanzl, Lukáš. Diváci: 4420.
Mladá Boleslav: Miller - Ševinský, Rajnoch, Kopic, Palát - Sedláček (56. Mikolanda), Matějovský, Abraham (79. Rolko), Poláček - Kysela, Pecka (86. Ditrich). Trenér: Uhrin ml.
Teplice: Belic - Kaufman, Lukáš, Krmaš, Klein - Štohanzl (68. Doležal), Sabou, Dort, Jirsák - Džeko, Fenin. Trenér: Bartl.

Reklama

Související témata: