Hlavní obsah

Gambrinus liga on-line: Sparta - Slavia

PRAHA

Vyprodaný stadión na Letné bude dnes svědkem slavného fotbalového derby Sparty a Slavie, v němž bude v sázce první místo v ligové tabulce. Před prestižním zápasem jsou na tom v soutěži lépe slávisté, kteří jsou v čele díky lepšímu skóre před Libercem. Třetí Sparta ztrácí dva body. Zápas začne v 17:15.

Článek

Oběma pražským "S" se vůbec nevydařila generálka na 265. vzájemný souboj. Slavia prohrála ve středu doma s Plzní a Sparta podlehla v Českých Budějovicích. Hosté půjdou do utkání oslabeni o záložníka Lukáše Jarolíma, místo kterého převezme kapitánskou pásku Tomáš Hrdlička.

V utkání padne divácký rekord na derby v samostatné české lize. Dosud nejvíce lidí (20.318) dorazilo na loňský jarní duel na Letné, v němž Sparta vyhrála 2:1. Na dnešní zápas bylo prodáno či rozděleno 20.565 vstupenek. V historii bylo nejsledovanějším derby v září 1965, které vidělo 50.105 fanoušků.

Derby ale nechtějí vidět pouze tisíce příznivců. Na zápas dorazí pozorovatelé z klubů z celé Evropy. Chybět nebudou zástupci Juventusu Turín, Ajaxu Amsterodam, Bayernu Mnichov, či Liverpoolu.

Utkání se ponese také ve znamení vzpomínky na legendárního Andreje Kvašňáka, který ve středu zemřel v 70 letech na rakovinu plic. Na stadiónu se bude držet minuta ticha a sparťané vyběhnou na hřiště s černými páskami na rukou. Navíc v hledišti zůstane volné místo, kde Kvašňák sedával jako divák.

Reklama

Související témata: