Hlavní obsah

V ofenzívě jsme byli marní, připustil Jarolím

V pořadí už 151. ligové derby zamíchalo tabulkou fotbalové Gambrinus ligy. Sparta v něm porazila Slavii Horváthovým gólem 1:0 a svého soupeře vystřídala na první příčce. Slávisté jsou po 24. kole až třetí. Zklamaný po porážce s tradičním rivalem byl slávistický trenér Karel Jarolím. „Z naší strany dopředu to bylo špatné,“ řekl zkušený kouč na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Sparta se od úvodního hvizdu do soupeře zakousla a bylo cítit, že pro vítězství udělá vše. Slávisté měli respekt a zejména v ofenzívě byli prakticky neškodní. „Utkání jsem si představoval jinak. Šli jsme do něj se záměrem být aktivnější i směrem dozadu. Ale první poločas nebyl podle našich představ, pozdě jsme přistupovali k soupeři a pustili ho ke kombinaci,“ popsal taktiku Karel Jarolím.

Domácí záloha přehrávala tu slávistickou, z čehož sparťané těžili. „Naší hru dopředu jsme si představovali jinak. Vázlo to ve středové řadě i v útoku, k ničemu vážnému jsme se nedostali. I práci útočníků si představuju jinak. Nezamířili jsme ani mezi tyče, to pak těžko můžeme pomýšlet na vítězství,“ uznal slávistický trenér. Zápas rozhodla situace z 62. minuty, kdy se Kulič obtočil kolem Suchého a po následném závaru před gólmanem Vorlem dorazil míč do branky Pavel Horváth. „Inkasovali jsme po hrubé chybě Marka Suchého a to rozhodlo. Došlo tam k zaváhání už v první fázi. Samozřejmě to pořád šlo napravit, ale nepovedlo se,“ zalitoval Jarolím.

Přesto slávisté nevzdávají boj o mistrovský titul. Šest kol před koncem ztrácí na Spartu jediný bod. „Je to pro nás mrzuté. I když by nás pochopitelně víc mělo mrzet zaváhání s Plzní. Prohra na Spartě se může stát. Liga bude zajímavá do posledního kola. Nám nezbývá nic jiného než si sednout na zadek a začít tvrdě pracovat. Vyšel nám úvod jara, teď prožíváme krizi,“ řekl Karel Jarolím.

Sparta chce navázat na derby v Ostravě

Spokojenější byl na tiskové konferenci pochopitelně domácí kouč Michal Bílek. „Slavia má velmi dobré mužstvo, my jsme ho od začátku přitlačili, přehráli ho v agresivitě i důrazu. Je to zasloužené vítězství, musí s námi pořád počítat. Jsme sice na první místě, ale nepřeceňujeme to. Musíme vše potvrdit v dalších zápasech a stále pracovat dál,“ uvědomuje si Bílek potřebu potvrdit výhru v derby již v dalším kole na hřišti ostravského Baníku.

„Musíme navázat na výkon se Slávií a pokračovat v tvrdé práci už v příštím zápase v Ostravě. Snad svoji výsledkovou krizi máme za sebou. Situace je pořád otevřená, i když jsme se dostali do čela tabulky. Máme vše ve svých rukách,“ libuje si po návratu do čela tabulky sparťanský kouč.

Ten pochválil své svěřence, kteří protivníka k vážnému ohrožení Blažkovy branky nepustili. Zářil zejména bouřlivák Tomáš Řepka, který měl na hřišti viditelný respekt. Jen jednou to s nabuzením přehnal a po strčení do Jandy inkasoval žlutou kartu. Vyloučení kapitána se Bílek nebál. „Vím, že řada z vás by si to přála. Řepka potvrdil, že je vynikající hráč, odehrál skvělé utkání,“ chválil stopera trenér. „Ale vynikající výkon stejně jako ostatní podal i Pavel Horváth. Dal gól, pracoval na velkém prostoru, rozděloval balóny. Úvod jara ho nezastihl v ideálním rozpoložení, dlouho marodil. Zapracoval na sobě a dneska potvrdil, že je stále pro Spartu cenný hráč,“ vyzdvihl střelce jediné branky.

Reklama

Související témata: