Hlavní obsah

Sparťan Horváth: Takovéhle góly jsou nejlepší

V pondělní dohrávce 24. kola fotbalové Gambrinus ligy, derby mezi Spartou a Slavií, nastoupil jeden hráč, který atmosféru tradičního zápasu okusil jak v sešívaném, tak rudém dresu. Osud tomu chtěl, aby stejný hráč 265. derby svou brankou ve dvaašedesáté minutě rozhodl. Řeč je o Pavlu Horváthovi, který svou stále dobrou náladu dokazoval i novinářům na pozápasové tiskové konferenci.

Článek

Nezdálo se vám, že Slavia podala příliš bojácný výkon?

Já jsem se soustředil na naši hru. Do utkání jsme šli s tím, že chceme hrát důrazně, tvrdě a s rychlými přechody do útoku. To se nám podařilo, vyhráli jsme zaslouženě.

Co jste říkal atmosféře na stadiónu?

Nádherný. Kdyby chodilo tolik lidí na každý zápas, bylo by to super.

Vstřelil jste pohodlnou dorážkou branku do odkryté branky...

Po autovém vhazování se Marek Kulič dostal až do vápna. Já dobíhal z druhé vlny a věřil, že se míč odrazí ke mně. To se stalo a já pohodlně skóroval. Je pěkné, že jsem dal gól já, ale pro nás jsou důležité tři body.

Napadlo vás v tu chvíli, že by to mohl být vítězný gól?

Věřili jsme, že ten gól bude vítězný. Na podzim jsme většinu vyhraných utkání zvládli v zadu na nulu. To se potvrdilo. Mužstvo jako Slavie, které si vytvoří v každém zápase spoustu šancí tady nemělo ani jednu. My jsme je totiž do ničeho nepustili.

Měl jste asi šest střeleckých pokusů, kdy jste si takhle naposledy zastřílel?

Včera na tréninku. Popravdě se musím do zakončování víc tlačit a nutit. Měl jsem několik střel z větší vzdálenosti, pak se mi povedlo dát gól ze dvou metrů do prázdné branky. Takovéhle góly jsou nejlepší.

Kdy vás naposledy stál zápas tolik sil?

Každý zápas stojí hodně sil. V druhém poločase mě chytla křeč a nemohl jsem pokračovat v takovém tempu, v jakém jsem chtěl. V tomto utkání jsme prokázali, jakou sílu a srdce máme v sobě. Doufám, že to tak bude pokračovat i v dalších zápasech.

Jste již ve formě, která splňuje vaše představy?

Vždycky je co zlepšovat, forma zatím ideální není. Jsem rád, že těch 65 minut naplno odjezdil. Doufám, že ten začátek jara, který mě zastihl nepřipraveného, tak se zlepší. A vydržím na hřišti déle a pomůžu klukům.

Není vám líto Slavie, které se v derby tradičně nedaří?

Já se na Slavii nebudu koukat. My jsme taky měli problémy a musíme se z nich dostat. Snad už v Ostravě to potvrdíme výhrou. Musíme se starat jen o sebe.

Může být potvrzení výhry nad „sešívanými“ v Ostravě problém?

Dnes byl pro nás zápas hodně psychicky náročný, museli jsme vyhrát. Kdyby se to nepodařilo, bylo by pro nás o hodně těžší získat titul, který chceme. Zvládli jsme to dobře. Tady jsme ve Spartě, psychicky náročný bude každý zápas, tlak bude kulminovat. Musíme si navzájem pomáhat a držet při sobě.

Doufáte, že tři body uvolní tvrdší režim, který je teď na Letné stanovený?

Ten tužší režim byl podmíněný časově, ale podrobnosti by měly zůstat v šatně.

Reklama

Související témata: