Hlavní obsah

Rozhodla větší vůle po vítězství, říká o derby Hašek

Přímo v hledišti letenského stadiónu sledoval derby mezi Spartou a Slávií i trenér francouzského St. Etienne Ivan Hašek. Bývalý dlouholetý ofenzívní hráč Sparty a reprezentace měl jistě z radost z výhry domácích. "Sparta měla mnohem větší vůli po vítězství," řekl Hašek v rozhovoru pro Sport.cz

Foto: archiv

Ivan Hašek

Článek

Jak jste viděl derby?

Byla to zasloužená výhra Sparty. Sparťanští fotbalisté měli mnohem větší vůli po vítězství, dařila se jim kombinační hra a dokázali si vytvářet šance. Jednu z nich proměnili. Slavia tahala jednoznačně za kratší konec. Směrem dopředu byla neškodná.

Překvapila vás sestava trenéra Karla Jarolíma?

Tohle já nemůžu dost dobře hodnotit, protože českou ligu sleduji z povzdálí. Takže podrobně nevím, jaké měl Karel možnosti. Ale jak ho znám, tak postavil to, co v danou situaci považoval za nejlepší. Jenže slávisté zklamali především jako tým a ne jako jednotlivci. Bylo vidět, že mají respekt.

Myslíte si, že se opět projevila již tolik zmiňovaná horší slávistická psychika?

Myslím, že to je psychologický problém Slavie a souvisela s tím i psychika Sparty. Sparta si šla jednoznačně pro vítězství, ten zápas zvládla po psychické stránce prostě mnohem lépe než Slavia, abych to řekl jednoduše - nepodělala se.

Jak si vysvětlujete, že se hra Sparty oproti minulým utkáním tolik zlepšila a ta slavistická šla v derby naopak dolů?

Bylo to i tím utkáním samotným, vyprodaný stadión, největší rival a možnost vrátit se po čase opět do čela tabulky. Sparta byla prostě lépe namotivovaná a podařilo se jí to přenést do zápasu. Dostávala se do šancí, narozdíl od Slávie, a s tím přišla i sebedůvěra a víra ve vítězství. Slávisté vypadali zaskočeně, ale víc jejich hru nemůžu hodnotit, protože ze zahraničí je nemám možnost sledovat pravidelně.

Vykročila Sparta za titulem, nebo se přikláníte k názoru, že derby ještě nic nerozhodlo?

O titulu rozhodnuto ještě není, jak to sleduji z povzdálí, tak se tam dostal zpět Liberec a hned v závěsu je znovu Mladá Boleslav. Ještě se může stát cokoliv.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články