Hlavní obsah

V Liberci se chystá svatební obřad na fotbalovém hřišti

PRAHA

Místo radnice či kostela fotbalové hřiště ohraničené bílými čarami a místo komorního prostředí třeba přes pět tisícovek svatebních hostů. V netradičním prostředí může 21. května vstoupit do manželského svazku zamilovaný pár, který využije nabídku a vyhraje v soutěži libereckého klubu. Právě na stadiónu U Nisy se za necelý měsíc během poločasové přestávky duelu domácího Slovanu s Teplicemi uskuteční velká fotbalová svatba.

Článek

V zahraničí podobné akce nejsou výjimkou, ale v tuzemsku půjde o první událost takového druhu. "Chtěli jsme připravit něco zajímavého pro naše fanoušky. Tohle je podle nás zajímavý nápad, který by se jim mohl líbit," řekl ČTK tiskový mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa. O netradiční svatbu je prý pod Ještědem zájem.

Slovan nabídku zveřejnil na svých internetových stránkách v úterý a v pátek v klubu už registrovali zájem třetího páru. O právo účastnit se svatebního obřadu na libereckém stadiónu se ale bude soutěžit, vítězná dvojice vzejde z klání, které se uskuteční 9. května v poločasové pauze při utkání Liberce se Zlínem. "Půjde o vyloženě fotbalové disciplíny, ale zatím je nechceme specifikovat," uvedl Váňa.

Svatební obřad bude mít všechny oficiální náležitosti, jen bude kvůli čtvrthodinové poločasové pauze o něco zkrácený. Oddávajícím bude liberecký primátor Jiří Kittner. "Hudbu, oděv i svatebčany si pochopitelně zvolí samotní snoubenci," píše se na libereckém webu. Novomanželé si z netradičního obřadu neodnesou jen zvláštní vzpomínky, těšit se mohou i na řadu darů. Například svatební cestu v hodnotě 50 tisíc korun, nábytek, sportovní vybavení či poukázky na jazykové kurzy.

Reklama

Související témata: