Hlavní obsah

Liberec porazil Příbram 5:1 a je v čele tabulky

PRAHA

Fotbalisté Liberce ve večerním utkání nedělního programu 25. kola fotbalové Gambrinus ligy deklasovali Příbram a před pondělní dohrávkou Sparty v Ostravě tak mají na čele tabulky dvoubodový náskok. Liberečtí sice již od druhé minuty prohrávali, ale ještě během prvního poločasu Příbrami nastříleli čtyři branky a nakonec zvítězili 5:1. Pražská Slavia doma pouze remizovala s Kladnem 0:0.

Článek

Slávistický trenér Karel Jarolím poslal na hřiště sestavu bez nejlepšího kanonýra Vlčka. Místo něj dostal důvěru od začátku zápasu Brazilec Gaúcho. Na bídné produktivitě sešívaných se ale nic nezměnilo. Brazilský útočník nastřelil pouze břevno. Do druhého poločasu tak domácí kouč posílil ofenzívu právě o Vlčka a také Necida. Prvně jmenovaný ale v 74. minutě v obrovské šanci jen trefil bezmocně ležícího brankáře Pavlíka. Když po pěkné kombinaci Necida s Jandou pět minut před koncem Šventovu střelu srazili hosté na roh, ztratila Slavia v boji o titul další dva body.

Další adept na titul nezaváhal. Mladá Boleslav uspěla v Českých Budějovicích a po výhře 3:0 se dotáhla v tabulce jeden bod za Slavii. Dvěma góly se o to postaral nejlepší ligový kanonýr Pecka, který už má na svém kontě patnáct přesných zásahů. Jednu branku hostí vstřelil Kysela.

Fotbalisté Plzně potvrdili v Brně svou výbornou jarní bilanci po zlepšeném výkonu ve druhém poločase vyhráli 2:1. Plzeň vyhrála počtvrté za sebou na soupeřově hřišti, když její branky vstřelili Fillo a Psohlavec. Za domácí se v prvním poločase trefil Luděk Zelenka.

V boji o záchranu fotbalisté Olomouce pouze remizovali před domácími diváky s Jabloncem. Po prvním poločase sice drželi nadějné jednobrankové vedení díky trefě Schulmeistera, ale ve druhém dějství srovnal stav na konečných 1:1 střídající Nulíček.

Teplice doma proti Zlínu uhráli hubené, nicméně dostačující vítězství 1:0. Tři body body přinesla Severočechům trefa Štohanzla ze sedmasedmdesáté minuty zápasu.

<tbody><tr class="invert"><td colspan="2">Fotbalová Gambrinus liga - 25. kolo: </td></tr><tr><td><strong>Slavia - Kladno</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112863-slavia-jen-remizovala-s-kladnem-titul-se-ji-vzdaluje.html" target="_blank">0:0</a> </td></tr><tr><td><strong>Č. Budějovice - Ml. Boleslav</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112864-boleslav-vyhrala-v-budejovicich-a-priblizila-se-celu-tabulky.html" target="_blank">0:3</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branky: 44. a 90.+3 Pecka, 73. Kysela. </td></tr><tr><td><strong>Brno - Plzeň</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112866-plzen-otocila-v-brne-po-polocase-vysledek-a-vyhrala-2-1.html" target="_blank">1:2</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branky: 14. Zelenka - 54. Fillo, 74. Psohlavec. </td></tr><tr><td><strong>Olomouc - Jablonec</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112867-olomouc-doma-jablonec-znovu-neporazila.html" target="_blank">1:1</a></td></tr><tr><td colspan="2">Branka: 25. V. Schulmeister - 61. Nulíček. </td></tr><tr><td><strong>Teplice - Zlín</strong> </td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112865-teplice-v-duelu-se-zlinem-spasila-branka-stohanzla.html" target="_blank">1:0</a> </td></tr><tr><td colspan="2">Branka: 77. Štohanzl.</td></tr><tr><td><strong>28.4 Slovácko - Most</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112829-slovacko-propadlo-v-koncovce-a-jen-remizovalo-s-mostem-1-1.html" target="_blank">1:1</a></td></tr><tr><td>Branky: 6. Šimáček - 21. Mendy.</td><td> </td></tr><tr><td><strong>Liberec - Příbram</strong></td><td><a href="http://fotbal.sport.cz/clanek/112874-liberec-rozstrilel-pribram-a-posunuli-se-do-cela-ligy.html" target="_blank">5:1</a></td></tr><tr><td colspan="2"><strong>30.4 Ostrava - Sparta</strong></td></tr></tbody>

Reklama