Hlavní obsah

Budějovice - Ml.Boleslav 0:3Boleslav vyhrála v Budějovicích a přiblížila se čelu tabulky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
44. Pecka 0 : 1
72. Kysela 0 : 2
90. Pecka 0 : 3

ČESKÉ BUDEJOVICE

Fotbalisté Mladé Boleslavi ve 25. kole nejvyšší soutěže díky dvěma brankám nejlepšího střelce ligy Pecky a jedné Kysely zvítězili přesvědčivě 3:0 v Českých Budějovicích a opět se přiblížili čelu tabulku. Na momentálně vedoucí duo pražských "S" už ztrácejí pouhý bod, ve večerním zápase se ovšem může na první pozici dostat Liberec, který hostí předposlední Příbram.

Článek

Zatímco domácí nastoupili v totožné sestavě jako v pohárovém utkání proti Slovácku, hostující kouč Dušan Uhrin mladší musel opět vymýšlet, kým nahradí zraněného Abrahama. Vedle reprezentanta Matějovského nakonec do středu zálohy zařadil obránce Rajnocha, na jehož místo na stoperu vyběhl vysoký Rolko.

Právě za jeho záda si ve 4. minutě nabíhal na kolmici domácího Táborského Holenda, stihl ještě vyrazit míč brankáři Millerovi, ale poté akci zastavil útočným faulem. Za pět minut sprintoval na dlouhý balon za domácí obranu Kysela, ale z úhlu minul Křížkovu pravou tyč. Útočnou úvodní čtvrthodinu zakončil po Holendově sklepnutí pohotovou střelou těsně vedle Volešák.

Po několika hluchých minutách se připomněli opět hosté: Matějovský zacentroval z přímého kopu na Kopice a Křížek jen sledoval, jak míč těsně míjí spojnici břevna a tyče. Po třiceti minutách Dynamo zpřesnilo přihrávky a postupně začalo ovládat střed hřiště. Ve 36. minutě opět potěšila fotbalové labužníky záložník Poborský. Nový vedoucí české reprezentace si elegantní patičkou obhodil jednoho z hostujících beků, přesně našel Holendu, který vzápětí uvolnil Táborského, ovšem ten nemířil přesně.

Táborský trefil jen spoluhráče 

O pár sekund později se do dalšího z nadýchaných centrů Poborského přímo z voleje položil Táborský, jenže trefil jen spoluhráče z útoku Holendu. Za tři minuty na druhé straně ve vyložené šanci trestuhodně přestřelil Dittrich, ale přesto Mladá Boleslav nakonec odcházela do kabin s náskokem.

Rajnochovu střelu ze 44. minuty tečoval mimo Křížkův dosah Pecka a svým čtrnáctým gólem v sezoně si upevnil pozici nejlepšího kanonýra soutěže. Jihočeši se ale domnívali, že skóroval z ofsajdu, a tak mohutně protestovali. Poborský si dokonce za největší protesty vysloužil žlutou kartu.

Do druhé hlavní postava domácích už nenastoupila a jeho místo na pravé straně zálohy zaujal Hrbáč. Zazářit mohl stát již po pěti minutách pobytu na hřišti, ale v dobré pozici trefil jen Millerovu náruč. Dynamo ve snaze za vyrovnáním otevíralo obranu, a tak diváci viděli oboustranně útočný fotbal. V 58. minutě se uvolňoval hostující Dittrich, ale přestřelil, na druhé straně vystihl Černého přihrávku Miller.

Pecka potvrdil výhru v nastavení 

V 68. minutě vystihli hosté domácí kombinaci po rohovém kopu, ve třech se řítili na jediného beka, ale Pecka nadějnou akci zkazil nepřesnou přihrávkou. Za pět minut ovšem hosté už udeřili. Střídající Brunclík vysunul Kyselu, který s klidem obstřelil Křížka.

Domácí se pak ještě snažili vyrovnat, ale dělovku aktivního Černého Miller vyrazil a Holendovu dorážku o chvíli později zablokovala obrana. V nastavení naopak potvrdil první výhru Mladé Boleslavi na hřišti Českých Budějovic v historii samostatné ligy ostrostřelec Pecka svým dalším přesným zásahem.

Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav 0:3 (0:1)
Branky: 44. a 90.+3 Pecka, 73. Kysela. Rozhodčí: Matějek - Kordula, Slavík. ŽK: Plocek, Poborský - Dittrich, Rajnoch. Diváci: 3934.
Č. Budějovice: Křížek - Plocek, Horejš, Peroutka (75. Skála), Kladrubský - Poborský (46. Hrbáč), Žižka, Volešák, Černý - Holenda, Táborský (59. Mrkvička). Trenér: Cipro.
Ml. Boleslav: Miller - Ševinský (85. Holub), Rolko, Kopic, Palát - Dittrich (69. Brunclík), Rajnoch, Matějovský, Poláček - Kysela (82. Sedláček), Pecka. Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: