Hlavní obsah

Liberec - Příbram 5:1Liberec rozstřílel Příbram a posunuli se do čela ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vaculík 0 : 1
11. Košťál 1 : 1
18. Brezinský 2 : 1
28. Blažek 3 : 1
35. Hodúr 4 : 1
73. Nezmar 5 : 1

LIBEREC

Fotbalisté Slovanu Liberec jsou nejméně do pondělního večera v čele první ligy. V nedělním večerním utkání proti Příbrami sice prohrávali už v druhé minutě, ale pak čtyřmi přesnými zásahy během necelé půlhodiny položili soupeře na lopatky a po konečné výhře 5:1 znělo pod Ještědem na adresu hostů posměšné: "Hola, hola, hola - druhá liga volá."

Článek

Úvod v chladném nedělním večeru byl pro Slovan šokující: hosté vůbec nepřipomínali tým bojující o záchranu, a kdyby do desáté minutě vstřelili tři góly, nikdo by se nemohl divit. Všechno začal už Otepkův autový vhoz v druhé minutě, na který si naběhl Vaculík a domácí stoper Košťál jen bez většího zájmu sledoval, jak míč ze soupeřovy hlavy obloučkem míří za Hauzrova záda. Středočeši tak sice po 904 minutách dokázali vstřelit gól ze hry, ale rádi na to asi kvůli dalšímu průběhu zápasu vzpomínat nebudou.

Pro Liberecké byl inkasovaný gól ranou, z níž se jen těžce zvedali a mohli znovu inkasovat. V šesté minutě byl ve slibné střelecké pozici deset metrů od branky Lesák, ale míč netrefil, hlavičkový zásah si mohl zopakovat i Vaculík, jenže minul v deváté minutě branku.

A tak se dostali do hry domácí a hned jejich první slibný závar před Pařízkem znamenal vedení. V 11. minutě po rohu pálil Košťál zřejmě zcela mimo, ale Šmerda jeho ránu stočil na druhou stranu branky a bylo vyrovnáno. Rychlé vyrovnání dostalo Liberec na koně, během následujících 25 minut nastřílel zoufalé Příbrami další tři góly a definitivně tak předčasně rozhodl o vítězi utkání.

Zápas nezvládli zkušení hráči 

Paradoxní bylo, že hosty potopili školáckým chybami jejich nejzkušenější hráči. Při druhém gólu se hloupě zamotal ke své brance Hašek, zavinil trestný kop a po něm Brezinský zvýšil hlavou na 2:1. Při třetí a čtvrté brance se zase nevyznamenal obránce Mácha. Nejprve zaváhal při Blažkově vyběhnutí do brejku za třetím gólem a při čtvrté brance Liberce pobavil celý stadion minelou, kdy poslal hlavou k Pařízkovi slabý míč, kterého se ale ujal Hodúr a lehce obešel příbramského brankáře.

Příbramský trenér Jiří Kotrba sice nakonec neusedl do první řady, ale až vysoko na hlavní tribunu, ale mobilním telefonem toho moc usměrnit nedokázal. A tak si mohl ve společnosti klubového technického ředitele Josefa Hadraby ukroutit hlavu a hned o pauze řádně rozčilen spěchal do šatny, aby svým podřízeným vynadal.

Jenže to už bylo pozdě na to, aby se zápasem mohl někdo něco udělat. Domácí byli ve velké pohodě a utkání dovedli k pohodové výhře. Měli navíc i další šance a třeba Blažkovu ránu v 56. musel Pařízek krýt s velkou námahou.

V 73. minutě se dočkal branky i miláček ochozů Nezmar, který zužitkoval uličku od Hodúra, a severočeští fanoušci dali hostům vypít kalich hořkosti až do dna. Skandováním "Pozdravujte Blšany" dávali Příbramským jasně najevo, že patří o ligové patro níže.

Slovan Liberec - Marila Příbram 5:1 (4:1)
Branky: 11. Košťál, 18. Brezinský, 28. Blažek, 36. Hodúr, 74. Nezmar - 2. Vaculík. Rozhodčí: Racek - Goňa, Novák. ŽK: Bílek - Hunal. Diváci: 5652.
Liberec: Hauzr - Šinglár (82. Dohnálek), Košťál, Brezinský, Janů - Papoušek, Bílek (76. Rick), Hodúr, Pudil - Nezmar, Blažek (60. Parks). Trenér: Lavička.
Příbram: Pařízek - Halama, Hunal (87. Kropík), Mácha - Lesák, Šmerda (76. Jungr), Hašek, Otepka, Pleško (63. Eismann) - Huňa, Vaculík. Trenér: tým vedl asistent Kopač.

Reklama

Související témata: