Hlavní obsah

Slavia opět zakopla, počtvrté neskórovala

PRAHA

Znovu trápení! Slávistické soukolí, slibně rozjeté zkraje fotbalového jara, drhne. Titul se vzdaluje, byť ve chvíli, kdy skončilo včerejší podvečerní utkání červenobílých s Kladnem (0:0), byli v čele tabulky fotbalové ligy.

Článek

Po třech utkáních bez výhry přidal tým Karla Jarolíma v 25. kole další. A opět ani neskóroval. Stejně jako na Slovácku (0:0), s Plzní (0:1) a na Spartě (0:1). Kladenští snad až nečekaně lehce ubránili na Strahově bod, který se jim náramně hodí do boje o záchranu.

„Chyběl první gól, který by nás uklidnil, další ztráta - pět bodů ze dvou domácích zápasů je pryč,“ krčil rameny kapitán celku Lukáš Jarolím. Slávistům přitom k otevření skóre nahrávala situace hned v první desetiminutovce. Kalivodovo tažení na bránu skončilo u Gaucha, ten ale zakončoval zblízka pánubohu do oken. „Možná to chtělo řešit jinak,“ povzdechl L. Jarolím, který se po trestu vrátil do sestavy.

Bída a mizérie se ale v první půli střídaly na kopačkách domácího týmu. „Hrát jsme nezapomněli,“ mínil Jarolím, i když uznal, že k optimu měl výkon daleko. Co chybělo, co by pomohlo? „Kdybych to věděl, mohl bych být z fleku trenérem,“ pokračoval syn slávistického kouče. „Snad větší důraz v zakončení, více agresivity,“ dodal rozpačitě.

„Asi by to chtělo zjednodušit finální část, moc hledáme a vymýšlíme,“ podotkl Matej Krajčík. I on byl jen stínem hráče, který ještě před pár týdny zářil. Co se to vlastně děje s týmem, který byl ozdobou ligy? Tíží ho vidina titulu? Srazilo ho derby? „Není to jeden zápas,“ usoudil Krajčík.

Na tribuny se vrátil pískot 

Slavia své fandy takřka trýzní. Výpady po stranách dříve ničící soupeře? Zapomeňte! Schován v šedi je kdysi nepolapitelný Švento. Kanonýr Vlček? V minulých zápasech tak špatný, že tentokrát se nevešel do základu. Bojovnost? Pro slávisty včera nadlouho zcela neznámý pojem. Zato pískot se chvílemi vrátil na strahovské tribuny. A tak při vší té bídě došlo na volání fandů právě po Vlčkovi. Dočkali se po pauze. Jenže míč dále odskakoval od kopaček všech červenobílých, byť tlak přece jen narůstal. Vyložené šance nepřicházely. Ani ve prospěch Vlčka.

„Chtěli jsme udělat nějaké změny. Standa měl šance s Plzní i na Slovácku, byl z toho sám hotovej, dost si to bere. Myslel jsem si, že mu třeba pomůže naskočit do zápasu z pozice náhradníka,“ vysvětloval obměnu v sestavě zklamaně kouč Karel Jarolím.

Co s týmem? Sednout si? „Sedět a říkat si můžeme, co chceme, hlavní je to pak stejně na hřišti,“ bylo jasné Lukáši Jarolímovi.

To Kladenští odjížděli v nedělní večer spokojeni. Záchrana se jim zase o něco přiblížila. „Na Spartě jsme to ukopali pasivitou, teď jsme měli i šance,“ srovnával potěšeně kouč hostů Miroslav Koubek a ocenil výkon týmu, v němž se opět zaskvěl jarní objev -brankář Roman Pavlík. „Zachytal jsem si opravdu dost, je to cenný bod, na víc jsme asi neměli,“ dodal gólman.

Reklama

Související témata: