Hlavní obsah

Jihočech Pecka srazil Budějovice, dal už patnáct gólů

Jan KrůtaPrávo

Luboš Pecka, rodilý Jihočech ve službách Mladé Boleslavi, sestřelil v neděli dvěma trefami klub, kde se před lety dvakrát pral o místo, ale pořádnou šanci za trenéra Tobiáše nedostal. „Moc jsem tady chtěl dát aspoň jeden gól,“ přiznal po výhře nad Budějovicemi fotbalista z vesničky Lažiště u Prachatic.

Foto: Aleš Suchánek

Luboš Pecka z Mladé Boleslavi (na archivním snímku vpravo).

Článek

Pecka má po nedělním zdařilém výkonu na kontě už patnáct branek a nezadržitelně se řítí za trofejí pro krále střelců. „Možná jsem zase o něco blíž, ale rozhodnuto pořád není. Ale klidně bych tu cenu vyměnil za titul,“ usmíval se boleslavský útočník. Kamarádi z Lažiště ho na zápas povzbudit nepřijeli, protože hráli rovněž zápas. „Společnou oslavu nechystáme, vracím se do Boleslavi,“ tvrdil po utkání.

Jeho první trefa byla přinejmenším sporná. Vypadalo to, že Pecka stojí v postavení mimo hru. Z gólu se v první chvíli ani neradoval, protože čekal, že bude odmávaný ofsajd. „Opravdu nevím, jak to bylo za mnou. Sám jsem si jistý nebyl, je to zlomek vteřiny. Začal jsem se radovat, až když jsem viděl, že pomezní nemával,“ přiznal útočník Mladé Boleslavi.

„Byl jsem od toho sto metrů, takže to nemohu posoudit,“ řekl k inkriminovanému momentu kouč Boleslavi Dušan Uhrin mladší. „Z mého pohledu to ofsajd byl,“ oponoval trenér Jihočechů František Cipro, jenž měl ze své lavičky k celé situaci daleko blíž. Rozhodčí však podle známek delegáta nepochybili, hlavní Matějek dostal známku 7, oba asistenti ve své stupnici známku 4, což jakékoliv zaváhání popírá. I podle televizního záběru se zdálo, že Pecka dal branku v souladu s pravidly.

Pronásledovatelé zaostávají o pět branek 

Když pak Boleslav po přestávce přidala další dva zásahy do domácí branky, bylo hotovo. „Pomohl nám gól do šatny. Po přestávce jsme hráli zodpovědně, obrana nepustila hráče soupeře do šancí. Domácí víc otevřeli hru a my přidali další góly. Klidně bychom brali výhru 1:0, tohle je paráda,“ tvrdil autor dvou branek.

Po včerejšku má na kontě patnáct ligových gólů, jeho největší pronásledovatelé, ostravský Střihavka a Došek ze Sparty, zaostávají o pět branek. Mají však k dobru ještě pondělní dohrávku. „Patnáct gólů v tuhle chvíli je skvělé, jsem strašně spokojený,“ uvedl Pecka.

„Lubošovi bych titul krále střelců moc přál a pevně věřím, že ho vyhraje,“ řekl Uhrin. V čem je Peckova největší přednost? „Je v pravé chvíli na správném místě. Hrajeme hodně na něj, on se drží před brankou a má výborné zakončení,“ charakterizoval kouč jeden z klenotů týmu.

Reklama

Související témata: