Hlavní obsah

Slovácko - Most 1:1Slovácku se znovu přitížilo, po remíze je blízko sestupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Šimáček 1 : 0
20. Mendy 1 : 1

Čestmír FolkPrávo

Vstřelil premiérový gól v nejvyšší soutěži, ale po zápase se nijak nadšeně netvářil. Branka Jana Šimáčka stačila v tabulce posledním fotbalistům Slovácka v utkání s Mostem jen na remízu 1:1, čímž se týmu z Uherského Hradiště opět přitížilo. Znovu je blíž sestupu do druhé ligy.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

„Nutně jsme v naší situaci potřebovali tři body, a máme bohužel jenom jeden. To mi pochopitelně radost z prvního gólu notně kalí. Je mi naprosto jasné, že naše naděje na záchranu už nejsou moc velké. Dokud ale bude aspoň teoretická šance existovat, budeme se o ni dál rvát,“ předsevzal si Šimáček.

Mohl se stát hrdinou střetnutí, kdyby jedenáct minut před koncem přidal druhou trefu z jasné gólové příležitosti. „Brankář Vaniak bohužel vyrazil míč na tyč a Ondra Lysoněk poté mířil vedle. Byl ale v hodně obtížné pozici,“ neházel Šimáček vinu na spoluhráče. V hlavě mu spíš ležel vyrovnávací gól Severočechů, který Slovácko inkasovalo pouhou čtvrthodinu po vedoucí brance. „Zbytečně jsme se zatáhli dozadu. Nebýt toho, mohlo se nám teď dýchat mnohem lépe,“ litoval, že mostecký Mendy dostal ke střelbě až příliš mnoho prostoru.

Také kouč Slovácka Pavel Malura připustil, že situace jeho týmu je již po další domácí ztrátě hodně složitá. „Teď už to budeme mít s udržením ligy hodně těžké,“ uvědomoval si. „S Mostem jsme sehráli další nešťastný zápas. Vypracovali jsme si v něm čtyři vyložené šance, z nichž bylo potřeba na vítězství s tak silným protivníkem aspoň dvě proměnit. Nám se to bohužel nepodařilo,“ přemítal posmutněle.

Ščasný spustil o přestávce bouřku 

Fotbalisté Mostu odjížděli naopak v sobotním večeru z Uherského Hradiště v dobré náladě. „Každý bod z cizího hřiště je cenný. A nám se na jaře venku dosud vůbec nedařilo. Na rozdíl od Slovácka jsme nyní záchraně v lize už hodně blízko,“ netajil spokojenost brankář Martin Vaniak, který byl jednoznačně nejlepším mužem severočeského celku. „Nejkritičtějším okamžikem pro mě byla Šimáčkova příležitost v závěru střetnutí. Naštěstí se mi ji podařilo chytit,“ oddechl si.

Vaniak prozradil, že v poločase přiběhl do mostecké kabiny rozlícený trenér Zdeněk Ščasný, který musel kvůli disciplinárnímu trestu sledovat utkání z hlediště. „Pořádně nám za předvedený výkon vynadal. Snad jsme ho po přestávce aspoň trochu potěšili,“ doufal.

Ščasný měl na tribuně místo hned v první řadě za lavičkou Mostu. „Mohli jsme tudíž na sebe hovořit přímo. Nemusel k udělování pokynů použít připravenou vysílačku,“ prozradil Ščasného asistent Jan Štefko.

Přesto to podle něj byl z hlediska koučování mužstva hodně atypický zápas. „Když sedíme vedle sebe, neustále si sdělujeme veškeré poznatky. Tentokrát jsme mohli spolu konzultovat jen občas a hodně stručně. I proto jsem za bod rád,“ připustil Štefko, jenž se snažil omluvit neustálé polehávání svých svěřenců po trávníku zejména v závěru utkání. „Každý tvrdší střet s bojovnými fotbalisty Slovácka hodně bolí,“ vysvětloval. „A pokud v tom byl někdy i kousek taktiky, rozhodně se tak nedělo na příkaz trenérů,“ tvrdil rezolutně.

Reklama

Související témata: