Hlavní obsah

Gambrinus liga on-line: Ostrava - Sparta

Fotbalisté Sparty budou chtít udělat další krok za ziskem titulu v dnešní dohrávce 25. kola v Ostravě, ovšem natěšený Baník jim hodlá cestu ke třem bodům znepříjemnit. Dá se čekat rekordní návštěva kola. Na ostravských Bazalech má být po delší době přes deset tisíc fanoušků, kteří si budou přát, aby Baník po čtyřech letech doma Spartu porazil.

Článek

Svému týmu věří i trenér Karel Večeřa. „Je v našich silách dosáhnout dobrého výsledku, ale v tom případě se nesmíme dopouštět znovu hloupých chyb, které občas vyrábíme. Největší nebezpečí nám hrozí od nás samotných,“ řekl Večeřa, který má k dispozici kompletní tým, na marodce je dlouhodobě jen Neuwirth.

Ostravané patří k nejúspěšnějším týmům jara, zatím prohráli jen s Brnem a gólman Vašek už 324 minut nedostal gól. „Jenže zlepšení defenzívy šlo trochu na úkor útočení, navíc jsme hráli s týmy, které těžko střílejí góly. Tohle bude pořádná prověrka. Favorita zápas nemá,“ dodal Večeřa. Zápas bude mít slavnostní ráz, před jeho výkopem se domácí klub rozloučí s Radkem Slončíkem, dnes už hráčem Fulneku.

Trenér Sparty Michal Bílek se bude zřejmě muset obejít bez Kadlece, který má natažený stehenní sval. Jeho místo na levém okraji obrany zřejmě zaujme Zabavník. Jedinou novinkou v týmu už je pouze Kuličova holá hlava, jako reakce na vítězství proti Slavii. „Po derby se nálada zlepšila. Bude to prestižní zápas, ale my chceme tři body,“ řekl.

Reklama

Související témata: