Hlavní obsah

Varadi musí s kolenem na operaci, Vaškovi postačí dva týdny klidu

O dva hráče základní sestavy přišli v pondělním ligovém utkání se Spartou fotbalisté Baníku Ostrava. Zatímco gólman Petr Vašek bude vymknuté koleno ze střetu s Janem Rezkem léčit klidem, útočník Adam Varadi má poškozenou chrupavku levého kolena a nevyhne se operaci.

Článek

Hůře tak po podrobném vyšetření překvapivě dopadl ostravský útočník, který se zranil bez cizího zavinění po špatném došlápnutí čtvrthodinu před koncem utkání.

"Hned šel na magnetickou rezonanci, která odhalila poškození chrupavky levého kolena. Ve čtvrtek jej čeká artroskopická operace, dobu léčení odhadujeme na čtyři až šest týdnů. Bude záležet na dalším vývoji," řekl pro klubový web lékař Baníku René Boglevský.

Brankář Vašek by měl být po čtrnácti dnech ambulantní léčby znovu fit. Podezření na vážnější zranění důkladná prohlídka u lékaře vyloučila, byť Vašek po zápase nemohl chodit bez berlí.

"Má vymknuté a podvrtnuté koleno. Žádné další poškození se neprokázalo. Leduje velký hematom a asi dva týdny bude muset nosit ortézu," uvedl Boglevský.

Reklama

Související témata: