Hlavní obsah

Pecka: Rád bych dal šestnáct gólů, je to můj cíl

Jan KrůtaSport.czPrávo

S patnácti přesnými zásahy bezpečně vede tabulku střelců. Mladoboleslavský Luboš Pecka je pět kol před koncem první ligy blízko trofeje pro nejlepšího kanonýra soutěže a současně má na dosah svůj letošní cíl: zdvojnásobení loňského počtu branek. „Chybí mi k tomu jedna trefa a doufám, že to splním,“ říká v rozhovoru pro Právo.

Foto: Aleš Suchánek

Luboš Pecka z Mladé Boleslavi (vpravo).

Článek

Na kontě máte zatím patnáct branek v této sezóně a míříte za trofejí pro nejlepšího střelce. Čekal jste to?

Bilanci mám zatím skvělou, jsem moc spokojený.

Dával jste si před sezónou nějaké gólové cíle?

Minulou sezónu jsem jich dal osm, chtěl jsem to teď samozřejmě překonat. Říkal jsem si, že to zkusím zdvojnásobit na šestnáct gólů. To je můj cíl. Chybí mi k tomu jedna trefa a doufám, že to splním. Kdyby se podařilo ještě něco navíc, byla by to nádhera. Ale to už je i těch patnáct branek.

Jak vidíte své šance na krále ligových střelců? Pořád jste o tom mluvil s respektem...

Po dvou gólech v Budějovicích jsem k tomu zase o něco blíž.

Může stačit i těch vašich současných patnáct gólů?

Může a nemusí. Záleží na tom, jak se bude dařit ostatním.

Sledujete své konkurenty?

Vím, když někdo z nich dá gól, ale že bych se z toho nějak stresoval, to ne. Já se taky snažím dát gól v každém zápase. Když pomůže ke třem bodům, je to nejlepší.

Může vám tolik nastřílených gólů pomoci k zahraničnímu angažmá?

Rád bych si fotbal v cizině jednou zkusil, tak snad mi góly pomohou. Splnil se mi sen hrát první ligu a byl bych moc rád, kdyby nějaké zahraniční angažmá vyšlo.

Sledujete v televizi nejlepší světové útočníky? Snažíte se od nich něco přiučit?

Když mi to čas dovolí, doma se dívám skoro na všechny fotbaly. Koukám hlavně na útočníky, to je jasné. Zajímá mě jejich pohyb, zakončení nebo co překvapivého vymyslí. Ale v první řadě se dívám sám na sebe, abych byl vždycky ve správný čas na správném místě.

Proč se podle vás střelci v české lize tolik nečiní? Za vámi už je dost velká propast...

Protože se tady nejlepší střelci daleko víc brání. Můžu to srovnat se zápasy Poháru UEFA, které jsme s Boleslaví hráli. Tam vás pořádně brání vlastně až ve vápně. Tady někdy už od poloviny hřiště. Je to daleko osobnější. Alespoň mi to tak přijde.

Na podzim vám servíroval gólové nahrávky Marek Kulič, který přestoupil do Sparty. Čekal jste, že budete úspěšný i po jeho odchodu?

Kulda mi z těch osmi podzimních gólů nahrál na šest. Jeho přihrávky odešly, ale ostatní kluci to taky zvládají. Jsem rád, že mi to tam padá i bez něj.

Na hrotu nyní nastupujete nejčastěji s Janem Kyselou. Jak se vám spolu hraje?

Honza je moc šikovný kluk. Rychlostní typ, který umí vymyslet kličku i přihrávku, zatáhne balón po straně. A taky dává góly. Myslím, že se dobře doplňujeme.

Po zaváhání Sparty i Slavie ztrácí Boleslav na první místo jen tři body...

Pořád se cpeme nahoru a stále nejsme bez šancí. Kdyby se podařil titul, bylo by to něco neuvěřitelného. Ten bych klidně vyměnil za trofej pro krále střelců.

Jaké jsou největší trumfy Boleslavi?

Vždycky chceme prodat to nejlepší. Teď se docela daří, hrajeme útočný fotbal, dáváme góly. Doufám, že to bude pokračovat.

Reklama

Související témata: