Hlavní obsah

Poborského zranění není vážné, léčba bude trvat asi týden

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Opora Českých Budějovic Karel Poborský se bude muset nejméně jeden týden obejít bez fotbalu. Záložník a zároveň šéf jihočeského klubu odstoupil ze hry po prvním poločase nedělního domácího utkání s Mladou Boleslaví, ale dnešní vyšetření ukázalo, že bolestivé zranění zadního stehenní svalu není vážné. Informovaly o tom webové stránky Dynama.

Foto: čtk

Předseda představenstva a hráč fotbalového klubu SK České Budějovice Karel Poborský na tiskové konferenci.

Článek

Poborský si podle kouče Františka Cipra zhruba od 20. minuty zápasu stěžoval na bolesti. Po příchodu do kabin pak klubový lékař nedoporučil bývalému reprezentantovi pokračovat ve hře. Středeční vyšetření v nemocnici definitivně vyloučilo přetržení stehenního svalu. "Léčení si nicméně i přesto vyžádá minimálně týden," uvedl trenér Cipro.

Poborský by však přišel o nadcházející duel v Příbrami i v případě, že by se nezranil. Za protesty po vedoucím gólu Mladé Boleslavi si na konci prvního poločasu vysloužil čtvrtou žlutou kartu v sezoně a tím i trest pro následující ligové kolo. "Ještěže je téměř konec soutěže a zaplaťpánbůh máme bodů dost. Myslím, že máme také dalších šest hráčů ohrožených kartami," řekl Cipro.

V Příbrami jej čeká trenérský souboj s Jiřím Kotrbou, který ještě na podzim vedl českobudějovickou mládež. Začátek nedělního utkání byl kvůli kolizi se zápasem českého národního týmu na hokejovém mistrovství světa v Rusku posunut již na 16:00.

Reklama