Hlavní obsah

Liverpoolský nováček Kewell 'ukradl' Šmicerovi číslo

LIVERPOOL

Fotbalovou hladinu na britských ostrovech rozvířil přestup australského útočníka Harry Kewella z Leedsu do Liverpoolu. Změna v kádru 'Reds' se přímo týká i reprezentačního záložníka Vladimíra Šmicera. Nejen, že bude mít těžší pozici v boji o základní sestavu, Kewell si také vyžádal dres s číslem 7. To dosud patřilo právě českému hráči.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer přišel o svou sedmičku.

Článek

Šmicer však své číslo nehájil s takovým nasazením, jako Raúl v Realu Madrid po nedávném velkolepém příchodu Davida Beckhama. [celá zpráva] Změnu bez hořkosti sám přijal a v následujícím ročníku anglické Premier League bude na zádech nosit jedenáctku. "S Vladim (Šmicerem) jsme si o tom promluvili a on souhlasil," potvrdil, že se nejednalo o žádnou 'partyzánskou' akci, mluvčí klubu na oficiální internetové stránce.

"Je to velká čest, mít toto číslo. Budu ho nosit s hrdostí. Doufám, že s ním dosáhnu velkých úspěchů," řekl Kewell v rozhovoru pro pořad A Current Affair australské televize. "Už se do klubu těším. Mají skvělé hráče a několik nadějných mladíků," dodal.

Liverpool za čtyřiadvacetiletého 'protinožce' zaplatí sedm miliónů liber. Kewell se upsal na Anfield Road na pět let a s novými spoluhráči se pozná už dnes na tradičním soustředění anglického celku ve Švýcarsku.

Kewell, který v minulé sezóně nastřílel 14 gólů a v Leedsu měl ještě na jeden rok platnou smlouvu, prý o přestupu s Liverpoolem jednal už šest měsíců. Zájem o něho měly i Arsenal, Manchester United a Chelsea.

Reklama

Související témata: