Hlavní obsah

Zlín - Ostrava 0:0Zlín doma remizoval s Ostravou

ZLÍN

Fotbalisté Tescomy Zlín v sobotu v 26. ligovém kole uhráli na domácím trávníku bezbrankovou remízu s Baníkem Ostrava a už pět kol čekají na vítězství. Naposledy svěřenci trenéra Hoftycha, kteří bojují o záchranu v nejvyšší soutěži, porazili pražskou Spartu.

Foto: Sport.cz

DEFAULT TITLE

Článek

Oba celky přitom od začátku vsadily na ofenzivní hru a nabídly více než třem tisícům diváků nadprůměrnou ligovou podívanou. První šanci zápasu promarnil Bystroň, který hlavičkoval mimo, na druhé straně vypálil nebezpečně přes stopera Bystroně aktivní Šmahaj, ale mladý gólman Buček míč vyrazil na roh.

Po půlhodině našel ostravský kapitán Lukeš rozběhnutého Střihavku, který se snažil přelobovat gólmana Zlámala, jenže jednička reprezentační jednadvacítky výtečným zákrokem svůj tým podržela. O chvilku později si míč ve vzduchu zpracoval domácí Lukaštík, ale ani on se z přesné trefy neradoval.

V druhém poločase zápas gradoval, ani jedno mužstvo nebylo spokojeno s bodem, takže gólmani museli být neustále ve střehu. Hlavně Buček si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Janíčkovu střelu z otočky ostravský brankář vyrazil nad břevno, ale klíčový zákrok si připsal v 78. minutě. Střídající Vyskočil vysunul Šmahaje, který mířil sám na bránu, ale přes ležícího Bučka nedokázal dostat míč do sítě.

Souboj obou těchto hráčů vyzněl i v 87. minutě stejně, Šmahaj napřáhl a gólman Baníku jeho dobře mířený pokus opět zneškodnil. Aktivní hosté nakonec mohli po rychlém protiútoku v nastaveném čase získat tři body, avšak ani střídající Mičola Zlámala neprostřelil.

FC Tescoma Zlín - FC Baník Ostrava 0:0
Rozhodčí: Adam - Hojsík, Jiřík. ŽK: Janíček - Magera, Metelka, Klimpl. Diváci: 3285.
Zlín: Zlámal - Vidlička, Zúbek, Zbožínek, Janíček - Červenka, Vrtělka, Opiela, Lukaštík (72. Činčala) - Šmahaj, Žůrek (57. Vyskočil). Trenér: Hoftych.
Ostrava: Buček - Řezník, Cigánek, Bystroň, Klimpl - Rajtoral, Marek, Lukeš, Metelka (71. Mičola) - Střihavka (77. Mišinský), Magera. Trenér: Večeřa.

Reklama

Související témata: