Hlavní obsah

Sparta - Slovácko 3:1Sparta prohrávala se Slováckem, ale v deseti výsledek otočila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Brožík 0 : 1
44. Matušovič (penalta) 1 : 1
53. Kolář 2 : 1
80. Kulič 3 : 1

Sparťanští fotbalisté se vrátili nejméně na čtyřiadvacet hodin do čela první ligy. Na výhru 3:1 s posledním Slováckem se v sobotu ale pořádně nadřeli, protože hosté od 30. minuty vedli a více než poločas hráli v početní převaze po vyloučení Horvátha. Jenže Sparta vývoj utkání nakonec otočila ve svůj prospěch, neboť hosté druhou půli nezvládli.

Článek

Ospalé sobotní odpoledne se přeneslo nejen do ochozů, ale i na hřiště, kde Sparta nevlétla na soupeře, jak se dalo očekávat. Hosté přijeli se zdržovací taktikou, snažili se hru rozkouskovat a otupit tak sparťanský tlak. Docela se jim to dařilo, ale nezůstávali jen při tom a snažili se i o rychlé brejky.

Sparta začala Zabavníkovou ostrou střelou mimo a šancí Doška, který hlavou ve slibné šanci přestřelil. V 18. minutě se sparťané zase dožadovali penalty za ruku Šuškavčeviče, ale nedočkali se a atmosféra na Letné začala houstnout.

Po půlhodině se poklidné odpoledne náhle změnilo v dramatickou bitvu, při které létaly jiskry. Všechno načal vedoucí gól hostů, kteří podle všeho využili ofsajdového postavení Brožíka a jednadvacetiletý fotbalista se dočkal premiérového ligového zásahu. Sparťané cítili křivdu a kapitán týmu Řepka mohl být rád, že za své vehementní protesty u asistenta rozhodčího dostal pouze žlutou kartu.

Horváth měl blízko k vyrování

Sparta až po gólu přidala na agresivitě a pohybu. K vyrovnání měl v 37. minutě blízko Horváth, který pálil z osmi metrů, ale Drobisz vytáhl zázračný zákrok. Sparťanský záložník byl také u dalšího významného momentu, ale určitě by na něj raději zapomněl. Po souboji s Rackem totiž hostující hráč v 39. minutě nejspíš přihrál faul, což mu Horváth vyčítal tak nevybíravě, až ho povalil a uviděl červenou kartu. Sudímu Kociánovi vypadly v té chvíli otěže zápasu zcela z ruky a v krátkém sledu poté udělal ještě několik chyb na obou stranách.

Domácí se do soupeře zakousli vší silou a minutu před poločasem se dočkali odměny v podobě vyrovnání. Hostující Görner totiž v šestnáctce stáhl podle sudího nepovoleným způsobem Řepku a Kocián ukázal na penaltu. Tu Matušovič proměnil a alespoň částečně napravil pochmurný sparťanský poločas.

V tom druhém domácí vůbec nepůsobili dojmem týmu, který hraje v oslabení. Především díky aktivnímu Kolářovi často přečíslili zmatkujícího soupeře a brzy se také dočkali vedoucího gólu, který zařídil právě střídající juniorský reprezentant.

Kolář vstřelil rozhodující gól

V 53. minutě totiž nejlépe zareagoval na sérii akcí uvnitř šestnáctky, kterou načala rána Matušoviče z trestného kopu. Tu Drobisz vyrazil, stejně jako následnou dorážku Kuliče. Jenže Kolář nezmatkoval, počkal si na pohyb obránců i gólmana a vstřelil rozhodující gól.

Sparta i v další části utkání dominovala a soupeře přes jeho přesilovku přehrávala. V 69. minutě měli domácí blízko k třetímu gólu, ale Kuličovi ani Kolářovi se nepodařilo v pádu dotlačit míč za Drobiszova záda. Hosté se nechtěli vzdát a brankář Blažek musel vyrazit tvrdou ránu Kúdely, o kterého se Sparta od zimy uchází.

Deset minut před koncem však přišlo pro nepříliš zaplněné ochozy uklidnění: dva hostující obránci se srazili při rozehrávce na hranici šestnáctky, čehož využil Kulič a nekompromisní ranou k tyči pojistil vítězství.

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 3:1 (1:1)
Branky: 44. Matušovič z pen., 53. Kolář, 80. Kulič - 30. Brožík. Rozhodčí: Kocián - Gallo, Handlíř. ŽK: Hušek, Řepka, Zabavník, Došek - Kúdela, Racko, Kubáň. ČK: 39. Horváth (Sparta). Diváci: 6004.
Sparta: Blažek - Pospěch, Řepka, Kučera, Zabavník - Kisel (36. Kolář), Horváth, Hušek, Matušovič (83. Sylvestre) - Kulič (88. Rezek), Došek. Trenér: Bílek.
Slovácko: Drobisz - Kubáň (62. Kaspřák), Šuškavčevič, Ineman, Lysoněk - Racko, Němčický (71. Stýskala), Kúdela (71. Šimáček), Görner - Brožík, Ivana. Trenér: Malura.

Reklama

Související témata: