Hlavní obsah

Vyloučení Horvátha Spartě paradoxně pomohlo

Vyloučení sparťana Pavla Horvátha zásadně ovlivnilo konečný výsledek, i když jinak, než by se dalo očekávat. Shodli se na tom trenéři i hráči po utkání Sparta - Slovácko. Sparťanský trenér Michal Bílek nemohl být s vývojem před přestávkou příliš spokojen.

Článek

"Nedokázali jsme soupeře v úvodu přitlačit, protože Slovácko dobře kombinovalo. Po vyloučení Horvátha jsme se ale semkli a teprve šli odpovídajícím způsobem za potřebnou výhrou," označil zlomový okamžik duelu letenský kouč, který se nechtěl kvůli hrozící pokutě vyjadřovat k žádnému spornému okamžiku.

Ani jeho protějšek Pavel Malura nechtěl hledat chyby v rozhodčích, jak mívají trenéři po podobně vypjatých zápasech ve zvyku. "Vstup se nám sice povedl, protože jsme dokázali eliminovat sparťanskou hru ve středu hřiště. Jenže vyloučení Horvátha nás paradoxně srazilo; zatímco sparťané měli na trávníku od té chvíle deset bojovníků, na druhé straně jsem jich tolik neviděl," naznačil hlavní důvod, proč se jeho tým znovu přiblížil sestupu.

Ani jeden kouč ale nepovažoval vyhecované okamžiky na konci prvního poločasu za něco výjimečného. "Pořád chceme, aby se u nás hrál tak zajímavý fotbal jako v Anglii, musíme se přizpůsobit i agresivitě, s níž se dnešní fotbal hraje," řekl šestatřicetiletý trenér Slovácka a sparťan Bílek s ním souhlasil. "Hráče jsem pak nabádal, ať se soustředí jen na svůj výkon, a soustředění se jim vyplatilo," dodal Bílek.

Spartu zvedl střídající Kolář

To, zda bylo vyloučení Horvátha v duchu pravidel, ukáže přesně až televizní záznam, ale podle vyjádření obou stran po utkání to spíše vypadalo, že se sudí Radek Kocián trochu ukvapil. "Držel jsem ho někde okolo brady, ale nijak jsem do něj nestrčil, vůbec jsem ho neuhodil, a on zalehl na zem," divil se po utkání letenský záložník.

Postižený Filip Racko jeho verzi podpořil, k žádnému úderu prý skutečně nedošlo. "Pavel mě držel za čelist a já ve snaze se vyškubnout uklouzl a spadl," řekl fotbalista před novináři a připustil, že celou situaci mohl ustát. "Není ale na mně, abych posuzoval, za co se vylučuje. A vůbec nevím, za co jsem dostal žlutou kartu," řekl Racko.

Hrdinou utkání byl pro sparťanské fanoušky především Daniel Kolář, který přišel na hřiště v průběhu prvního poločasu a jeho pohyb i technické dovednosti sparťanům hodně pomohly. "Na jaře se mi dosud moc nedařilo, ale věděl jsem, že musím využít každou možnost, abych se dokázal vrátit do podzimní formy. Snad se mi začíná dařit," vyprávěl rozesmátý Kolář.

Záchrana Slovácka je již pouze v oblasti teorie

Pochvaloval si, jak se mu před gólem rozestoupila obrana soupeře. "Musel jsem počkat, bylo tam několik hráčů, ale nakonec to někomu prošlo mezi nohama," popsal okamžik, kterým jeho tým strhl výhru na svoji stranu.

Hosté odjížděli se sklopenými hlavami, sestup se už nebezpečně přiblížil. "Museli bychom ve čtyřech zbývajících zápasech získat alespoň deset bodů, a to je dost silné kafe. Ale dokud ta šance bude, nic nevzdáme," prohlásil odhodlaně brankář Petr Drobisz, který byl v sobotu největší oporou svého mužstva.

Reklama

Související témata: