Hlavní obsah

Zlínská policie obvinila tři fanoušky Baníku z výtržnictví

ZLÍN

Zlínská policie zadržela v sobotu při ligovém utkání fotbalistů Tescomy a Baníku Ostrava osm fanoušků, z nichž čtyři se dopustili trestného činu a čtyři přestupku. Tři fanoušky Baníku policisté obvinili z výtržnictví, protože demolovali plot a způsobili škodu předběžně vyčíslenou na 6000 korun. ČTK to sdělila mluvčí zlínské policie Jana Bartíková.

Foto: Ondřej Lazar Krynek

Ilustrační foto.

Článek

Jeden fanoušek čelí obvinění z trestného činu maření úředního rozhodnutí. "Ve spolupráci s ostravskou kriminální policií jsme zjistili, že má zákaz vstupu na stadión," uvedla mluvčí s tím, že všech osm hříšníků policisté zjistili díky pečlivému monitoringu. Policisté v uniformách i v civilu je fotografovali a nahrávali na video v průběhu celého zápasu. Přestupku se dopustili čtyři mladíci, kteří se prali v přilehlém parku a jeden z nich vulgárně nadával policistům.

Ačkoliv utkání vypadalo na první pohled klidně, policisté měli podle mluvčí dost práce. Už před výkopem museli volat záchrannou službu, protože na tribuně hostí zkolaboval šestnáctiletý chlapec. Mladík byl tak opilý, že ho lékaři museli umístit na jednotku intenzivní péče Baťovy krajské nemocnice.

Zápas sledovalo asi 2300 fanoušků ze Zlína, z Ostravska a polských Katowic přijelo zhruba 680 lidí. Utkání a přesuny fanoušků monitorovalo 170 policistů. Na opatřeních se podílelo i pět desítek zlínských městských strážníků.

Reklama

Související témata: