Hlavní obsah

Liberec vyhrál v Plzni a znovu vede ligu

PRAHA

Fotbalisté Liberce vyhráli v nedělním utkání 26. kola první fotbalové ligy v Plzni 1:0 a vrátili se na první místo tabulky. O výhře rozhodl gól Jana Blažka z poslední minuty. Příbram porazila České Budějovice 1:0 a na 15. místě tabulky ztrácí na čtrnáctý Zlín dva body. Teplice vyhrály na Kladně 2:0, Most remizoval s Olomoucí 1:1. Večer porazila Mladá Boleslav 2:0 Brno.

Článek

Fotbalisté Marily Příbram slaví první výhru v lize po patnácti neúspěšných pokusech. Ve 26. kole si svěřenci kouče Jiřího Kotrby poradili s Českými Budějovicemi brankou Rilkeho ze 69. minuty a zvýšili tak své šance na záchranu. Na čtrnáctý tým tabulky Zlín ztrácejí Středočeši čtyři kola před koncem už jen dva body.

Kladno neukončilo výsledkovou a herní krizi ani v utkání 26. kola první ligy a prohrálo doma 0:2 s Teplicemi. Severočeši rozhodli o svém vítězství ve druhém poločase, když se trefili hned ve 46. minutě Klein a Džeko těsně před koncem. Kladno čeká na výhru už pět zápasů, stejně tak dlouho i na vstřelenou branku, jeho střelci mlčí téměř měsíc a dohromady 488 minut.

Fotbalisté Sigmy Olomouc získali v boji o ligovou záchranu velice cenný bod. Dokázali remizovat na hřišti SIADu Most 1:1. Od osmé minuty sice prohrávali po brance kapitána domácího mužstva Jana Procházky, ale po hodině hry vyrovnal Vojtěch Schulmeister.

O výhře Liberce rozhodlo akce z poslední minuty, kdy se na hranici pokutového území ke střele dostalJan Blažek a přesnou střelou překonal domácího gólmana Ďaňka.

Ve večerní dohrávce porazila Mladá Boleslav Brno 2:0, znovu se prosadil nejlepší ligový kanonýr Luboš Pecka. V závěru zvyšoval Radim Holub. Boleslav se posunula na třetí místo tabulky, Slavia má ale k dispozici pondělní dohrávku v Jablonci.

26. kolo první fotbalové ligy:
AC Sparta Praha - 1. FC Slovácko3:1
FC Tescoma Zlín - FC Baník Ostrava0:0
SK Kladno - FK Teplice0:2
FK Marila Příbram - SK Dynamo Č. Budějovice1:0
FK SIAD Most - SK Sigma Olomouc1:1
FC Viktoria Plzeň - FC Slovan Liberec0:1
FK Mladá Boleslav - 1. FC Brno2:0
FK Jablonec 97 - SK Slavia7.5. 17:15

Reklama